Tgrt Haber

Rusya'nın kilidi çözüldü! Ukrayna ordusu Kırım'da Rus seyir füzelerini imha etti

21 Mart 2023 10:57 - Güncelleme : 21 Mart 2023 11:25
Rusya'nın kilidi çözüldü! Ukrayna ordusu Kırım'da Rus seyir füzelerini imha etti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde birçok bölgede şiddetli çatışmalar sürerken Ukrayna'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Ukrayna ordusu, Kırım'ın Dzhankoi kentinde, Rus seyir füzelerinin imha edildiğine dair görüntüler paylaştı. Kritik şehir Bakhmut'ta ise Rus kuvvetleri önemli kazanımlar elde etti. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayanUkrayna​'nın işgali şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Ukrayna, her karışı savunmaya devam ederken Rus ordusu da her geçen gün saldırılarını şiddetlendiriyor. Kritik şehir Bakhmut'ta Rus birliklerinin ilerlemesi sürerken Ukrayna ordusu, son hamlesiyle dikkatleri bambaşka bir yöne çekti. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus ilhakı altındaki Kırım​'ın Dzhankoi kentinde trenle taşınan Rus Kalibr seyir füzelerinin bir saldırıyla imha edildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu Ukrayna'yı Rus askerlerinden arındırma ve Kırım yarımadasını işgalden kurtarmaya hazırlama amacının bir parçasıdır.” denildi.

Rusya'nın kilidi çözüldü! Ukrayna ordusu Kırım'da Rus seyir füzelerini imha etti

Öte yandan Kırım'a Rusya tarafından atanan başkan Sergei Askyonov, bir saldırı olduğunu, bölgenin hava sisteminin aktif hale getirildiğini doğruladı. Askyonov, açıklamalarına 1 kişinin yaralandığı ve 2 binanın hasar gördüğü bilgisini de ekledi.

''RUSYA İÇİN KİLİT ROL OYNUYOR''

İngiltere Savunma Bakanlığı, daha önce Rusya'nın Kırım'daki en önemli iki askeri havaalanının Dzhankoi ve Gvardeyskoye'de bulunduğunu belirterek, "Dzhankoi aynı zamanda Rusya'nın güney Ukrayna'daki operasyonlarının tedarikinde önemli bir rol oynayan kilit bir karayolu ve demiryolu kavşağıdır.” açıklamasını yaptı.

Rusya'nın kilidi çözüldü! Ukrayna ordusu Kırım'da Rus seyir füzelerini imha etti

Bununla birlikte Kırım ayrıca Sivastopol şehrinde önemli bir limana ve Rusya'nın Karadeniz filosu için büyük bir deniz üssüne ev sahipliği yapıyor. Aralarında seyir füzeleriyle donatılmış  gemilerin de bulunduğu Rusya'nın en önemli savaş gemilerinden bazıları buraya demirlemiş durumda bulunuyor. 

BAKHMUT'UN YÜZDE 70'İ RUSLARIN ELİNDE

ABD daha önce Rusya'yı Karadeniz'deki gemilerden ateşlenen seyir füzelerini Ukrayna'daki sivil hedefleri vurmak için kullanmakla suçlamıştı. ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Araştırmaları Enstitüsü'ne (ISW) göre Rus kuvvetleri Bakhmut çevresinde marjinal kazanımlar elde etti.

Rusya'nın kilidi çözüldü! Ukrayna ordusu Kırım'da Rus seyir füzelerini imha etti

Kurumun paylaşımına göre coğrafi konumu tespit edilen ve 19 Mart'ta yayınlanan görüntüler Rus güçlerinin Bakhmut'un kuzeyinde önemli ilerlemeler kaydettiğini gösteriyor. Bir Rus kaynak 18 Mart'ta Wagner güçlerinin Bakhmut'un yaklaşık yüzde 70'ini kontrol ettiğini öne sürmüştü.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...