Tgrt Haber

Rusya'nın misillemesi ağır oldu! Füze saldırısında 6 ölü 75 yaralı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Temmuz 2023 22:16 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 22:19
Rusya'nın misillemesi ağır oldu! Füze saldırısında 6 ölü 75 yaralı

Ukrayna'nın, Moskova bölgesindeki tesislere insansız hava araçları (İHA) saldırısına Rusya'nın yanıtı ağır oldu. Zelenskiy’nin memleketi Kryvyi Rih’e düzenlenen füze saldırısında 1’i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı.

Rusya-Ukrayna savaşında son birkaç günde çatışmalar giderek yoğunlaştı. Ukrayna'nın, Moskova bölgesindeki tesislere insansız hava araçları (İHA) saldırısına Rusya'dan yanıt geldi.

Rusya’nın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin memleketi Kryvyi Rih’e düzenlediği füze saldırısında 1’i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı.

Kryvyi Rih Belediye Başkanı Oleksandr Vilkul, hayatını kaybedenler arasında 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile 45 yaşındaki annesinin de bulunduğunu ifade etti.

KENTTE 1 GÜNLÜK YAS İLANI

Kryvyi Rih Valisi Serhiy Lysak ise yaptığı açıklamada, saldırının ardından kentte 1 günlük yas ilan edildiğini, 150 kişinin kendi imkanları ile binayı terk ettiğini ve 30 kişinin kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldığını aktardı.

Ukrayna'nın, Moskova bölgesindeki tesislere insansız hava araçları (İHA) saldırısına Rusya'nın yanıtı ağır oldu.

"TERÖR BİZİ KORKUTAMAYACAK"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada, saldırıda bir konut ve üniversite binasının hasar aldığını aktararak, "Bu terör bizi korkutamayacak, yıldıramayacak. Biz çalışıyoruz ve insanlarımızı kurtarıyoruz" dedi.

Ukrayna'nın barışçıl şehirlerinin Rusya'nın ateşi altında olduğunu kaydeden Zelenskiy, "Pazartesi sabahı Kriviy Rig'de, Herson'da konutlar ve bir üniversite binası vuruldu. Ne yazık ki ölü ve yaralılar var. Enkaz altında insanlar olabilir. Rus terörü nedeniyle yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı. 

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat, Rusya’nın saldırıyı balistik füzelerle gerçekleştirdiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, “Saldırgan gerçek bir güç görmezse uluslararası hukuk asla işlemez. Güç, Ukrayna semalarını füze savunma ve hava savunma sistemleriyle kapatmakla başlar” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...