Tgrt Haber

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde ilk: Rus askerleri, Rus askerlerini esir aldı

06 Haziran 2023 14:44 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 14:59
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde ilk: Rus askerleri, Rus askerlerini esir aldı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi bir yılı aşkın süredir devam ederken ilk kez Rus askerleri, Rus askerlerini esir aldı. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Ukrayna'nın atağa geçtiği savaşta, bir ilk yaşandı. Telegram'da paylaşılan bir videoda, Ukrayna yanlısı Rus askerlerinden oluşan Rus Gönüllüler Müfrezesi (RVC) isimli grup, Moskova adına savaşan Rus askerlerini etkisiz hale getirip esir aldıklarını duyurdu.

Telegram'da paylaşılan görüntülerde, elleri silahlı Rus askerleri, Rusya yanlısı askerlerin yanında poz verirken görüldü. Ukrayna'ya bağlılığını gösteren grup, Belgorod​ bölgesindeki operasyonda Rus askerleri yakaladıklarını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde ilk: Rus askerleri, Rus askerlerini esir aldı

Yapılan açıklamada, ''Bu Rus adamlar, kendi istekleri dışında savaşa sürüklendi. Yakında Putin’in neden olduğu adaletsizliğin ve rezaletin farkına varacaklar'' dedi.

RUS TOPRAKLARINDA ESİR DÜŞÜRÜLDÜLER

Yapılan açıklamaları ve görüntüleri değerlendiren uzmanlar, ilk kez Rus askerlerinin Rusya topraklarında yakalanarak savaş esiri haline geldiğini belirtti. Yapılan açıklamada kaç Rus askerinin yakalandığı açıklanmazken bu kişilerin Ukraynalı yetkililere teslim edileceği ve daha sonra bu Rus askerlerinin esir takasında kullanılacağı aktarıldı.

Öte yandan Ukrayna yanlısı gruplar RVC ve Özgür Rusya Lejyonu son haftalarda sınır ötesi operasyon yaparak çok sayıda Rus askerini yakalamıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...