Tgrt Haber

Savaşın gölgesinde Mescid-i Aksa'da 3. cuma! İsrail polisi yine gaz bombası attı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 12:53 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 13:27

İsrail-Hamas savaşı sürerken Müslümanlar cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti. Savaşın gölgesindeki 3. cumada da İsrail polisi yine Filistinlilerin Aksa'ya girişini engellerken, gaz bombasıyla müdahale etti.

İsrail 21 gündür Gazze​'yi aralıksız bombalarken, cuma günleri Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi ve buradaki Mescid-i Aksa​'ya yönelik baskıları da devam ediyor. Bölgedeki saldırılar sürerken bugün Müslümanlar 3. kez cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti. İsrail polisi bu hafta da sert müdahalede bulundu.

Eski Şehir bölgesinde güvenlik bariyerleri kuran İsrail güçleri, Mescid-i Aksa çevresinde yoğun önlemler aldı. Aksa'ya Filistinli genç erkek ve kadınların girişine izin verilmedi.

Savaşın gölgesinde Mescid-i Aksa'da 3. cuma! İsrail polisi yine gaz bombası attı

Kalabalığı dağıtmak isteyen İsrail güçleri, gaz bombasıyla müdahalede bulundu. Mescid-i Aksa'ya giremeyen Filistinliler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Savaşın gölgesinde Mescid-i Aksa'da 3. cuma! İsrail polisi yine gaz bombası attı

CAN KAYBI 7 BİNİ GEÇTİ

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 309'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 913'ü çocuk ve 1709'u kadın, 397'si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 106 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman27 Ekim 2023 22:27

Hiç kimseye kızmaya hakkımız yok, hristiyanlar ve yahudiler kadar müslümanlar birlik beraberlik olsaydı bunlar başımiza gelmezdi, özellikle Arap ülkeleri...

Sonraki Haber Yükleniyor...