Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
19 Eylül 2024 17:18 - Güncelleme : 19 Eylül 2024 22:44

Lübnan'daki cihaz patlamalarının ardından Mavi Hat olarak bilinen sınır bölgesinde çatışmalar şiddetini arttırdı. İsrail ve Lübnan Hizbullah'ı dün geceden bu yana karşılıklı saldırılarla birbirlerini hedef aldı. Hizbullah Lideri Nasrallah'ın açıklama yapmasına dakikalar kala hava saldırısı başlatan İsrail, akşam saatlerinde en yoğun bombardımanlardan birini gerçekleştirerek Hizbullah'a ait füze platformlarını hedef aldı.

Canlı Anlatım Özeti
  • PENTAGON: SALDIRILAR GERGİNLİĞİ AZALTMAZ
  • HİZBULLAH'IN 30 FÜZE PLATFORMU HEDEF ALINDI
  • İSRAİL'DEN YENİ HAVA SALDIRISI
  • İSRAİL'DEN HAVA SALDIRISI
  • "ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ"
  • İSRAİLLİ SİVİLLER YARALANDI
  • İSRAİL YİNE FOSFOR BOMBASINI KULLANDI
  • SAVAŞTA YENİ BİR AŞAMA BAŞLADI

19.09.2024 22:39

PENTAGON: SALDIRILAR GERGİNLİĞİ AZALTMAZ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Lübnan​'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla ilgili bölgedeki herhangi bir saldırının gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmayacağını belirtti.

"İsrail bölgede ne yaparsa yapsın ABD'nin yine de destek verip vermeyeceği" şeklindeki soruya ise Singh, İsrail'e, açık şekilde kendisini savunması için destek olmak ve aynı zamanda ABD güçlerini korumak amacıyla bölgede olduklarını söylemekle yetindi.


19.09.2024 22:26

HİZBULLAH​'IN 30 FÜZE PLATFORMU HEDEF ALINDI

İsrail ordusu, Hizbullah'ın ateşlenmeye hazır 30 füze platformuyla 150 füze rampasını hedef aldığını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, söz konusu saldırı İsrail istihbaratıyla iş birliği içinde gerçekleştirildi. Açıklamada, Hizbullah'a ait İsrail topraklarına doğru ateşlenmeye hazır 30 füze platformu ve 150 füze rampasının hedef alındığı belirtildi.

İsrail ordusunun ayrıca, Hizbullah'ın altyapısını ve Lübnan'ın güneyindeki çeşitli bölgelerde bulunan silah depolarını vurduğu, topçu birliklerinin de Nakura bölgesine saldırı düzenlediği aktarıldı.


19.09.2024 21:35

İSRAİL'DEN YENİ HAVA SALDIRISI

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Bölgedeki görgü tanıkları, İsrail ordusunun hava saldırılarında birçok noktanın hedef alındığını belirtti. Saldırılar nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelerden dumanlar yükseldiği ifade edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise İsrail ordusunun hava saldırıları düzenlediği noktalardan alevler yükseldiği görüldü. Resmi olmayan kaynaklar, İsrail ordusunun 50'den fazla hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü.


19.09.2024 17:45

İSRAİL'DEN HAVA SALDIRISI

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlattığı siber saldırıların ardından Lübnan sınırında tansiyon yükseldi. İsrail'e ait jetler ve hava topları gece boyunca Lübnan'ın güneyinde çok sayıda bölgeyi hedef aldı.

İsrail ordusu, gerçekleştirilen hava saldırılarında Chihine, Tayibe, Blida, Meiss El Jabal, Aitaroun ve Kfarkela bölgelerindeki Hizbullah hedeflerinin yanı sıra Khiam bölgesinde Hizbullah'ın kontrolünde olan bir silah deposunu havaya uçurduğunu belirtti.

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı - 1. Resim


19.09.2024 17:00

NASRALLAH AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'daki patlamalarla ilgili konuşması saat 17:00'de başladı. Nasrallah'ın açıklamaları, gerilimin yüksek olduğu bölgedeki gelişmelere ilişkin belirleyici olacak.

Nasrallah'ın konuşmasında öne çıkanlar başlıklar şöyle:

"Bu iki günde gördüğümüz durumla ilgili konudan bahsedeceğim. Yaşadığımız olay karşısında ne yapacağız? Siyasi olarak nasıl bir tutum sergileyeceğiz.

Öncelikli olarak şehitlerin aileleri var. İster patlamalardan dolayı şehit olanlar veya güneyde cephede şehit olanlar. Onlara başsağlığı diliyorum. Aynı zamanda tebriklerimi sunuyorum.

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı - 2. Resim

"UZUN SÜRE BÖYLE BİR DAYANIŞMA GÖRMEMİŞTİK"

"Muayenehanelerin kapılarını açan doktorlara teşekkür ediyorum. Bütün Lübnan halkına teşekkür ediyorum. Bütün bölgelerde bizimle işbirliği yaptılar, dayanışma sağladılar. Mezhepçilikten, siyasetten ötede dayanışmada bulundular. Bütün liderlere, dini, siyasi mercilere, bakanlara, milletvekillere, partililere, akademisyenlere, medyaya teşekkür ediyorum."

"Bu temiz kanların bereketini gördük. Lübnan'da tekrar şunu gördük. Büyük bir insani ve ahlaki dayanışma oldu. Uzun süre böyle bir dayanışma görmemiştik."

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı - 3. Resim

"DÜŞMAN KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI"

"Salı günü düşman İsrail binlerce çağrı cihazını hedef aldı ve eşzamanlı olarak patlattı. Düşman bu operasyonda bütün ilkeleri çiğnedi, kırmızı çizgileri aştı. Hiçbir şeyi umursamıyorlar. Ne ahlaki ne insani ne de yasal olarak. Patlamaların bazıları hastanelerde oldu. Çağrı cihazı taşıyanların bazıları hastanelerde, eczanelerde çalışıyordu. Çarşı, mağaza, evlerinde olanlar, araçlarında olanlar vardı. Ana yollarda ve birçok sivil, kadın, çocuklar da taşıyordu çağrı cihazlarını, sadece Hizbullah'ın savaşçıları değil."

"Sivillerin kullandığı cihazı hedef aldılar. Sadece bizde değil bütün dünyada kullanılan cihazlar. Hastaneler ve ticari firmalar kullanıyor. İsrail'le olan savaşımız boyunca böyle bir saldırı görülmedi. İnsanların bulunduğu ortam göz ardı edilerek, ellerindeki cihazlar patlatıldı."

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı - 4. Resim

"ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

"Bu patlatma olayı savaşın bir parçası. En yeni teknolojilerin onlarda olması çok normal değil mi? Kanımızı, ruhumuzu ve kardeşlerimizi bu uğurda feda etmek için yola çıktık."

"Direnişimize devam edeceğiz, asla teslim olmayacağız. Bu darbe bize gerekli dersleri verdi, daha güçlü ayağa kalkacağız. Bu saldırıların üstünden 1 yıl geçti. İnsanlar bugün bizim direnişimizin faydasız olduğunu düşünebilir ancak önemli olan düşmanın ne söylediği."

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı - 5. Resim


19.09.2024 16:00

İSRAİLLİ SİVİLLER YARALANDI

Öte yandan İsrail basını, Lübnan'dan açılan tanksavar füze ateşi sonucu çok sayıda İsrailli sivilin yaralandığını bildirdi. Hizbullah, sınır hattındaki bölgeye yönelik saldırısında, 2'si ağır 8 İsraillinin yaralandığını duyurdu.

Lübnan Hizbullahı, yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze'deki Filistin halkının direnişine destek amacıyla sınır hattındaki el-Merc (Margaliot) bölgesindeki İsrail askerlerini uygun silahlarla hedef aldığını ve isabet kaydettiğini" bildirdi.

İsrail merkezli Walla haber sitesine göre ise saldırıda yaralananlar helikopterle Hayfa kentinde bir hastaneye nakledildi. Yaralıların sivil veya asker olduğuna dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı - 5. Resim


19.09.2024 15:13

İSRAİL YİNE FOSFOR BOMBASINI KULLANDI

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde de İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki çok sayıda beldeye hava saldırısı gerçekleştirdiğini okuyucularıyla paylaştı.

Haberde, "İsrail fosfor ve sis bombalarıyla Ayta eş-Şaab ve Ramiye beldelerinin çevrelerini hedef aldı" denildi.

İsrail'e ait insansız hava araçlarının (İHA) Bekaa ve Raşya beldelerinde alçak uçuş gerçekleştirdiği belirtilirken, Adise beldesi çevrelerine İHA saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı - 6. Resim


19.09.2024 14:00

SAVAŞTA YENİ BİR AŞAMA BAŞLADI 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, cihaz patlamalarının yakısı sürerken yaptığı açıklamada, odaklarının kuzeye kaydığını ve "savaşta yeni bir aşamanın" başladığını duyurdu.

Yoav Gallant, sınır bölgesine daha fazla İsrail askeri birlikleri ve kaynaklar gönderildiğini dile getirdi.

İsrailli yetkililere göre sınıra konuşlandırılan kuvvetler arasında Gazze'de savaşan komando ve paraşütçü unsurları içeren seçkin bir oluşum olan 98. Tümen de bulunuyor.

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı - 8. Resim


17.09.2024 16:30

LÜBNAN'DA ÇAĞRI CİHAZLARI VE TELSİZLER PATLADI

Lübnan'da 17 ve 18 Eylül'de Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları (Pager) ile telsizlerde eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Saldırılarda 2'si çocuk 37 kişinin hayatını kaybettiği, en az 3 bin 250 kişinin yaralandığı bildirildi.

Savaşta yeni aşama! Nasrallah'ın konuşmasına dakikalar kala başladı: İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı - 7. Resim

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Merve19 Eylül 2024 17:21

İsrail-Lübnan gerilimi daha da arttı sanki hiç bitmeyen bir döngüye girdiler

Sonraki Haber Yükleniyor...