Tgrt Haber

Sel felaketiyle sarsılan Yunanistan'dan AB'ye yardım talebi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Eylül 2023 06:20 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 06:35
Sel felaketiyle sarsılan Yunanistan'dan AB'ye yardım talebi

Günlerdir sağanak, aylardır da orman yanıgınlarıyla boğuşan Yunanistan'da selden hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinde oluşan zararı kapatabilmek için Avrupa Birliği'nin kapısına gitmeye hazırlanıyor. 

Daniel Fırtınası’nın vurduğu Yunanistan’da can kaybı​ her geçen gün artıyor. Yetkililer, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söylerken sel​ nedeniyle can kaybının 14'e yükseldiğini söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yunanistan​ Başbakanı Kiryakos Miçotakis​, sel felaketinin neden olduğu zararın telafi edilmesi amacıyla Avrupa Birliği'ne başvuruda bulunacağını açıkladı. 

YARDIM İÇİN AB'NİN KAPISINI ÇALACAK

Afet bölgesini ziyaret eden Miçotakis, sel mağdurlarına devletin yardımda bulunacağını söylerken "Salı sabahı, liderlik edeceğim hükümet heyetiyle Strazburg'a giderek AB Komisyonu Başbakanı (Ursula von der Leyen) ile görüşüp Avrupa'nın, bu büyük afetle başa çıkabilmek adına ciddi bir mali destek alabilmemiz için ülkemize nasıl destek olabileceğini konuşacağım" diyerek AB'den yardım isteyeceğini açıkca belirtti.  

Sel felaketiyle sarsılan Yunanistan'dan AB'ye yardım talebi

Selzedelere devletin parasal destekte bulunacağını söyleyen Miçotakis, kamu sağlığının korunması için de bir dizi tedbir alınacağını aktardı. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...