Tgrt Haber

Sığırı açık artırmaya çıkardılar, 6 milyon TL'ye satıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Kasım 2023 08:55 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 09:06
Sığırı açık artırmaya çıkardılar, 6 milyon TL'ye satıldı

Japonya'da Matsusaka ırkı sığır, açık artırmada rekor fiyata satıldı. 'Hiroko No.1' isimli 676 kilogramlık sığır, 202 bin dolara (5 milyon 760 bin TL) satıldı.

Japonya'da birinci sınıf mermer sığır etiyle tanınan bölgelerden Mie eyaletinde yerel türlere yönelik açık artırma yapıldı. Açık artırmaya katılan 9 jüri üyesinin boyut, kürk ve genel fiziksel dengeye göre derecelendirdiği 50 sığır satıldı.

ALICISI KASAP OLDU

'Hiroko No.1' isimli, 676 kilogramlık Matsusaka ırkı sığır, 202 bin dolara (5 milyon 760 bin TL) satıldı. Bu, son 8 yılın en yüksek alıcı fiyatı olarak kayda geçti. Mie'nin Tsu bölgesinden "Asahiya" kasap dükkanı, sığırın yeni sahibi oldu.

"FİYAT BENİ ŞAŞIRTTI"

Sığırı yetiştiren Taiki bölgesinden Japon besici Nakamura Kazuaki, "Beklenmedik derecede yüksek fiyat beni şaşırttı. Sığırların bakımı amacıyla gösterdiğim çabaların karşılığını aldığım için mutluyum ve daha da iyi sığırlar yetiştirmek istiyorum" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...