Tgrt Haber

Nijerya'da gizemli hastalıktan peş peşe ölümler! Teşhis konulamadı

24 Temmuz 2023 09:36 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 09:49
Nijerya'da gizemli hastalıktan peş peşe ölümler! Teşhis konulamadı

Nijerya'nın Kaduna eyaletinde, 'teşhis edilemeyen hastalık' nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise tedavi görüyor.

Nijerya​'da gizemli hastalık dalgası sürüyor. Kaduna​ eyaletindeki Sir Patrick Yakowa Hastanesi Sekreteri Ezra Joshua, eyaletin Kafanchan bölgesindeki henüz teşhis edilemeyen hastalık nedeniyle 5 kişinin öldüğünü, 10 kişinin hastanelik olduğunu belirtti.

Joshua, hayatını kaybeden kişinin ölüm nedenine ilişkin araştırmalar sürdüğünü ifade ederek, hastaneye getirilenlerin bazılarında öksürük ve kusma görüldüğünü kaydetti.

Ebeveynleri çocuklarını yerel doktorlara yönlendirmekten vazgeçmeleri konusunda uyaran Joshua, herhangi bir hastalık belirtisi gördüklerinde onları hızla hastaneye sevk etmeleri çağrısında bulundu.

GİZEMLİ HASTALIK MISIR'I DA SARDI

Mısır'ın da Qena vilayetinde en az 270 kişi 'gizemli' bir hastalığa yakalandı. Hastalığın nedeni henüz bulunamazken Covid-19'un yeni bir varyantı olabilme ihtimali endişeye neden oldu. Bazı uzmanlar ise hastalığı dang hummasına benzetti. Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı, kentin el-Aleqat köyünde hastaların yaşadığı semptomların "tek tip bir modele" sahip olmadığı yönünde bir açıklama yaptı.

Önleyici tıp işlerinden sorumlu Sağlık Bakan Yardımcısı Amr Kandil, 'gizemli' hastalığın belirtilerinin3 ile 5 gün arasında süren ateş, kemik ağrısı, mide bulantısı ve kusma olduğunu belirtti. Bakanlığın açıklamasında, epidemiyolojik gözetim ekiplerinin vakaları incelemek üzere kente gönderildiği ve hastaların çevresinden de örnekler toplandığı ifade edildi. 

Öte yandan uzmanlar da bu hastalığın ateş ve kemik ağrısına yol açması nedeniyle Covid-19'un yeni bir varyantı olup olmadığını araştırmaya başladı.

Bazı uzmanlar, bunun sivrsineklerden insanlara bulaşan viral enfeksiyon dang humması olabileceği yönünde açıklamalarda bulundular.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...