Tgrt Haber

Şili'deki şiddetli yangında en az 14 göçmen öldü: Ölenler arasında 8 çocuk var

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı, Mega
07 Kasım 2023 05:27 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 06:08
Şili'deki şiddetli yangında en az 14 göçmen öldü: Ölenler arasında 8 çocuk var

Güney Amerika ülkesi Şili'de iki binada çıkan yangın sonucu 8'i çocuk 14 Venezuelalı göçmen hayatını kaybetti.

Şili​'nin Biobio bölgesine bağlı Cerro Obligado mahallesinde, iki binada kaynağı henüz bilinmeyen yangın​ çıktı. Belediyeden yapılan açıklamada, Vista Hermosa ile Central Street'in kesiştiği noktada, Cerro Obligado bölgesinde bulunan bir kampta 8'i çocuk14 Venezuelalı göçmen yaşamını yitirdi.

Şili medyası Mega'nın haberinde, iki binada yoğunluklu olarak Venezuelalı ailelerin yaşadığı bildirildi. Çok sayıda itfaiye ve ambulansınsevk edildiği bölgede, yangının nedeninin araştırıldığı bilgisi paylaşıldı.

BELEDİYE MAĞDURLARA YARDIM SAĞLAYACAK

Yangından etkilenen sakinler ile ilgili olarak belediye başkanı Javier Valencia, "İnsan Hakları ofisine, belgeleriyle birlikte gerekli prosedürleri yönlendirmelerine yardımcı olmak için talimat verildiğini" belirtti. Kamp biriminden ayrıca, aşırı kalabalık koşullarda yaşayan "etkilenen ailelere ve komşulara ilk acil yardımı sağlayabilmesi" istendiği ifade edildi.

CİDDİ MİKTARDA VENEZUELALI GÖÇMEN YAŞIYOR

Şili'de ciddi miktarda Venezuelalı göçmenlerin yaşadığı biliniyor. Ülkede, 17 Kasım 2021'de de bir evde çıkan yangında Venezuela uyruklu 4 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı, Mega
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...