Tgrt Haber

Sırbistan silahlı saldırıyla sarsıldı: Ülkeden yas kararı...

Editör: Burak Kaya / Kaynak: İHA
03 May 2023 16:52 - Güncelleme : 03 May 2023 17:44
Sırbistan silahlı saldırıyla sarsıldı: Ülkeden yas kararı...

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bir ilköğretim okulunda gerçekleştirilen ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Sırbistan​, başkenti Belgrad’daki Vladislav Ribnikar İlköğretim Okulu’nda 7. sınıf öğrencisinin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği silahlı saldırıyla sarsıldı. Hükümet binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, 1'i güvenlik görevlisi, 8'i öğrenci toplam 9 kişinin hayatını kaybetti. 1'i öğretmen 6'sı öğrenci olmak üzere 7 kişinin yaralandığı duyuruldu.

14 yaşındaki saldırganın babasının silahını kullandığı, babasının da gözaltına alındığı aktarıldı. Saldırı nedeniyle 5 Mayıs Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 3 günlük yas ilan edilirken, ülke genelindeki okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

"KARİYERİMDE GÖRDÜĞÜM EN KÖTÜ OLAY"

Sırbistan Eğitim Bakanı Branko Ruzic, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Kimse ölen çocukları geri getiremez. O korku anına şahitlik eden çocukların ne hissettiğini, güvenlik görevlisi ve öğretmenlerin trajediyi önlemek için nasıl fedakarlık gösterdiğini hayal etmek bile çok zor" diye konuştu. Sağlık Bakanı Danica Grujicic ise, "Maalesef onları geri getirmenin bir yolu yok. Bu, bir doktor ve bir insan olarak kariyerim boyunca gördüğüm en kötü olay" ifadelerini kullandı.

Sırbistan silahlı saldırıyla sarsıldı: Ülkeden yas kararı...

SALDIRGAN LİSTEYİ ÖNCEDEN HAZIRLAMIŞ

Belgrad​ Emniyet Müdürlüğü Amiri Veselin Milic ise konuşmasında, “Yerel saatle 08.40’ta müdür yardımcısı Ivanka Jovanovic’ten saldırı ihbarı aldık. Bundan 2 dakika sonra ise kendisini Kosta Kecmanovic olarak tanıtan biri, Vladislav Ribnikar İlköğretim Okuluna saldırı düzenlediğini ve çok sayıda kişiye ateş ettiğini söyledi”. Milic, saldırganın saldırıyı önceden planladığını ve bir liste hazırladığını vurgularken, saldırının nedeninin ise henüz bilinmediğini söyledi.

Saldırın ardından gözaltına alınan 14 yaşındaki çocuk, saldırıyı neden gerçekleştirdiği yönünde sorulan soruya, “Ben psikopatım" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...