Tgrt Haber

Sızan belgelerin yankıları: İran Suriye'de ABD'ye saldırılarını artıracak

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Washington Post
02 Haziran 2023 12:28 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 13:00
Sızan belgelerin yankıları: İran Suriye'de ABD'ye saldırılarını artıracak

ABD medyasının önde gelen gazetelerinden The Washington Post, İran'ın Suriye'de ABD'ye yönelik saldırılar planladığını yazdı.

ABD​'de skandal 'gizli belge' sızıntısının yankıları sürüyor. The Washington Post, İran​'ın Suriye​'de ABD'ye yönelik yeni saldırılar planladığını yazdı. Gazete, haberin kaynağını sızan belgelere ve Amerikan istihabaratındaki yetkililere dayandırdı. The Washington Post'un haberine göre, İran, Suriye'de daha fazla militan silahlandırmaya başladı. İran'ın ayrıca ABD askeri araçlarını ve personelini hedef almak üzere bu militanlara bomba eğitimi verdiği belirtildi. 

Bir başka belgeye göre ise İran ve Rusya, ABD'nin Suriye'den çıkmasını sağlamak için "daha kapsamlı bir plan" üzerinde çalışıyor. ABD, "IŞİD'in tekrar güçlenmesini önlemek için" ülkede asker bulundurmaya devam ediyor. 

RUSYA PLANIN PARÇASI DEĞİL

Ayrıca habere göre Rus, İranlı ve Suriyeli yetkililer 2022'de bir "koordinasyon merkezi" üzerinde anlaşmak için bir araya geldi. The Washington Post, belgelerde Rusya'nın bombalı saldırı planlarının bir parçası olduğuna dair işaret bulunmadığına dikkati çekti. 

Sızan belgelerin yankıları: İran Suriye'de ABD'ye saldırılarını artıracak

KOALİSYON ÜSSÜNE SALDIRIDA İRAN DRONU ŞÜPHESİ

Öte yandan Suriye'de martta bir koalisyon üssüne yapılan drone saldırısında bir kontratlı ABD Savunma Bakanlığı çalışanı öldürülürken beş de ABD askeri personeli yaralanmıştı. Saldırıda kullanılan drone'un İran menşeili olduğundan şüpheleniliyor.

Kaynak: The Washington Post

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...