Tgrt Haber

Sohbet robotu ChatGPT sayesinde hatalı park cezasından kurtuldu

03 Nisan 2023 15:13 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 15:29
Sohbet robotu ChatGPT sayesinde hatalı park cezasından kurtuldu

Sohbet robotu ChatGPT bu kez de hatalı park cezasını iptal ettirdi. Birleşik Krallık'ta hayatını idame ettiren bir öğrenci, hatalı park cezası aldı. İtirazı yapay zeka yazdı. Genç kız cezayı ödemekten kurtuldu.

Birleşik Krallık​'ta yaşayan 22 yaşındaki Millie Houlton, hatalı park ettiği iddiasıyla 60 sterlin yani 1500 TL park cezasına çarptırıldı. Houlton ise arabasının bulunduğu yere park etme izni olduğunu söyledi. Fakat bu durumu en iyi sohbet robotu ChatGPT​'nin ifade edebileceğini düşündü. Cezanın hatalı olduğunu belirten genç kız, "Cezanın nerede ve nasıl verildiği, neden yanlış olduğuyla ilgili bütün detayları girdim. Mükemmel şekilde hazırlanmış bu kişiselleştirilmiş cevap dakikalar içinde geldi" dedi.

ChatGPT'nin yazdığı itiraza karşılık belediye, cezayı iptal etti. Houlton, ChatGPT olmasa cezanın iptalini sağlamayacağını söyledi:

''Sanırım bunu ChatGPT gibi ifade edemezdim… Fikirleri profesyonel bir şekilde kelimelere dökmeyi sağlayan bir araç bulabildiğim için çok memnunum.''

Sohbet robotu ChatGPT sayesinde hatalı park cezasından kurtuldu

''DOĞRU KULLANIRSAN ÇOK İYİ''

İçerik yazarlığı yaparken, sosyal medyada fotoğraf paylaşırken hatta gönderdiği e-postalarda bile ChatGPT kullandığını söyleyen Houlton, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Arkadaşlarım da mektup yazmalarına yardım etmesi için artık ChatGPT kullanmaya başladı. Bazı korku hikayeleri duydum ama doğru şekilde kullanabilirsen gerçekten iyi.''

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...