Tgrt Haber

Somali'de terör dehşeti: Bombalı saldırıda en az 10 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Eylül 2023 21:05 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 21:12
Somali'de terör dehşeti: Bombalı saldırıda en az 10 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

Somali'nin orta kesimindeki Beledweyne şehrinde bombalı araçla düzenlendi. Saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Somali​'nin Beledweyne şehrinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Beledweyne kentindeki kontrol noktasına  bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi.

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, saldırıda ölenlerin sayısı henüz netleşmedi, can kaybının daha fazla olmasından endişe ediliyor.

Beledweyne kenti, Somali'nin orta kesiminde bulunan ve son zamanlarda ordu ile Eş-Şebab​ arasında çatışmalara sahne olan Hiran bölgesinde yer alıyor.

Somali'de terör dehşeti: Bombalı saldırıda en az 10 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

SALDIRIYI HİÇBİR GRUP ÜSTLENMEDİ

Henüz hiçbir grup saldırının sorumluluğunu üstlenmedi ancak eski Hirşabele Eyalet Başkanı Mohamed Abdi Ware, saldırının arkasında Eş-Şebab'ın olduğunu öne sürdü.

Ware, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bunlar son günlerini yaşayan iğrenç ve aşağılık bir grubun eylemleridir. Bunu mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

El-Şebab isyancıları 2007'den bu yana Somali'de hükümet ve Afrika Birliği barış gücü askerleriyle savaşıyor ve son zamanlarda meydana gelen diğer ölümcül bombalamaları da üstleniyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...