Tgrt Haber

Son dakika | ABD Başkanı Joe Biden'dan İran saldırısı sonrası ilk açıklama: İsrail'e tam destek mesajı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
01 Ekim 2024 23:21 - Güncelleme : 02 Ekim 2024 02:59

Son dakika haberi: İran'ın İsrail'e füze saldırısının ardından ABD Başkanı Biden'dan ilk açıklama geldi. İlk kez canlı yayında kameraların karşısına geçen Biden, "İsrail'e desteğimiz tam!" mesajını verdi...

ABD​ Başkanı Joe Biden​, İran​'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarıyla ilgili son durumu Beyaz Saray'daki Durum Odası'ndan anlık olarak takip etti.  Son dakika haberine göre, Amerikan ordusuna "İsrail'in kendini İran saldırılarına karşı savunmasına yardım etmesi ve İsrail'i hedef alan füzeleri vurması talimatı" veren Biden İsrail'e "tam destek" mesajı verdi.

ABD Başkanı Biden, ABD'nin İsrail'e desteğinin tam olduğunu söyledi. Biden, "ABD İsrail'in kendini savunmasını destekliyor, İran'ın saldırısı etkisiz görünüyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika | ABD Başkanı Joe Biden'dan İran saldırısı sonrası ilk açıklama: İsrail'e tam destek mesajı! - 1. Resim

"ETKİSİZ KILINDI"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran'ın füze saldırıları karşısında İsrail'e askeri anlamda aktif olarak destek verdiklerini kaydederek, "Şu anki mevcut bilgilerimize göre, bu saldırı yenilgiye uğratılmış ve etkisiz kılınmış gözüküyor." açıklamasını yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarına ilişkin son durumu değerlendirdi. Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Durum Odası'nda söz konusu saldırıları anlık olarak takip ettiğini ve bölgedeki ABD birlikleriyle yakın koordinasyon halinde oldukları bilgisini verdi.

ABD'nin de yardımıyla İsrail'in bu saldırılardan başarıyla çıktığını savunan Sullivan, "Şu anki mevcut bilgilerimize göre, bu saldırı yenilgiye uğratılmış ve etkisiz kılınmış gözüküyor." dedi.

Son dakika | ABD Başkanı Joe Biden'dan İran saldırısı sonrası ilk açıklama: İsrail'e tam destek mesajı! - 2. Resim

Pentagon'dan yapılan açıklamada ise ABD-İsrail savunma bakanlarının bugün ikinci defa telefonda görüştü.

Öte yandan ran’ın İsrail’e fırlattığı füzelerden birinin düştüğü an araç kamerasına yakalandı. İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının yankıları sürerken, İran’ın İsrail’e fırlattığı füzelerden birinin düştüğü an araç kamerasına yakalandı. Görüntülerde, füze saldırısı sırasında seyir halinde olan bir aracın yakınına füze düşüyor.


KAMALA HARRİS'TEN İSRAİL'E DESTEK 

 ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, İsrail’in İran'ın saldırısını ABD yardımıyla bertaraf ettiğini belirterek, “Ortak savunmamız etkili oldu” dedi. İran’ın Orta Doğu'da istikrarı bozan, tehlikeli bir güç olduğunu savunan Harris, “İsrail'in güvenliğine olan bağlılığım sarsılmazdır” ifadelerini kullandı.

 İran'ın “pervasız” ve “küstah” bir saldırıyla İsrail'e yaklaşık 200 balistik füze fırlattığını söyleyen Harris, “Bu saldırıyı kesin bir dille kınıyorum” ifadelerini kullandı. İran’ın Orta Doğu'da istikrarı bozan, tehlikeli bir güç olduğunu ve bugün İsrail'e yapılan saldırının bu gerçeği gözler önüne serdiğini savunan Harris, “Bugün erken saatlerde Başkan Biden ve ulusal güvenlik ekibimizle birlikte Durum Odası’ndaydım. Saldırıyı gerçek zamanlı olarak izledik ve bölgedeki ABD personelinin korunmasının her şeyden önemli olduğunu yineledik” ifadelerini kullandı.

"BIDEN'IN TALİMATINI DESTEKLİYORUM"

ABD Başkanı Joe Biden'ın “ABD ordusunun İsrail'i hedef alan İran füzelerini vurması” yönündeki talimatını tamamen desteklediğini ifade eden Harris, “Etkilerini hala değerlendiriyoruz. Ancak ilk belirlemeler, İsrail'in bizim de yardımımızla bu saldırıyı bertaraf edebildiği yönünde. Ortak savunmamız etkili oldu ve bu başarılı işbirliği pek çok masum hayatı kurtardı” şeklinde konuştu. İsrail'in İran ve İran destekli terörist milislere karşı kendisini savunma kabiliyetine sahip olmasını her zaman destekleyeceğini yineleyen Harris, “İsrail'in güvenliğine olan bağlılığım sarsılmazdır” dedi.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif 1 Ekim 2024 23:24

Birbirimize bakmayı unutup gerginleşen dünya umarım bu olaylar sonrası bir an olsun sakinleşir

Sonraki Haber Yükleniyor...