Tgrt Haber

Son dakika! ABD Başkanı Joe Bıden'dan işgalci İsrail'e destek: ABD yanınızda 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 21:50 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 22:43
Son dakika! ABD Başkanı Joe Bıden'dan işgalci İsrail'e destek: ABD yanınızda 

Son dakika haberi: İsrail-Filistin gerginliğiyle ilgili olarak ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu. İsrail'e destek verdiklerini söyleyen ABD Başkanı, "Bizim çok net ve kesin desteğimiz var. İsrail saldırılarının bunu meşrulaştırmak için yapılması sözkonusu olamaz. İstihbaratlar, diplomatlar birbiriyle konuştu. Ekibimize daimi olarak temasta kalma emrini verdim. ABD, İsrail'in yanındadır" dedi. 

Son dönemde, İsrail'in Filistin​ topraklarındaki şiddet ve baskısının artması üzerine Hamas​, bugün harekete geçti. İzzeddin el Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen 'Aksa Tufanı' operasyonunda, Hamas tarafından İsrail'e 5 bin roket fırlatıldı. Son güncel bilgilere göre, Hamas'ın operasyonu sırasında 250'den fazla İsrailli yaşamını yitirdi. İsrail'in karşılık saldırılarında ise 232 Filistinli hayatını kaybetti.

ABD'DEN İŞGALCİ İSRAİL'E DESTEK 

Bölge son dönemde kanlı saldırılarla dünyanın gündemine gelirken başta ABD olmak üzere Batı ülkeleri işgalci İsrail'in yanında yer aldı. 

Yaşanan gelişmelerin ardından ABD Başkanı Biden​ ile Netanyahu​ arasında görüşme gerçekleştirildi. Biden, Beyaz Saray'dan sıcak gündeme ilişkin açıklama yaptı, İsrail'e açık destek verdi. 

ABD Başkanı Biden görüşmeye dair "Başbakan Netanyahu'ya, İsrail hükümetine ve halkına her türlü uygun desteği sunmaya hazır olduğumuzu açıkça ifade ettim. Terör asla meşrulaştırılamaz. İsrail'in kendisini ve halkını savunma hakkı vardır" dedi. 

Biden ayrıca "Yönetimimim, İsrail'in güvenliğine verdiği destek güçlü ve sarsılmazdır. Eşim Jill ve ben bu şiddetten zarar gören tüm ailelere dua ediyoruz. Ekibim ve ben bu durumu yakından takip ediyoruz" diye konuşarak açık desteğini bildirdi.  

Biden aynı zamanda İsrail lideri Netanyahu ile yakın teması koparmayacağını da söyledi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...