Tgrt Haber

Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden geri adım atmıyor: İsrail için her şeyi yapacağız

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2023 22:00 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 22:21
Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden geri adım atmıyor: İsrail için her şeyi yapacağız

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden uçak gemisi ve savaş uçağı gönderdiği İsrail'e destek açıklamalarını sürdürdü. Biden Netanhayu ile 3 kere görüştüğünü ifade ettiği konuşmasında 'Güçlü bir İsrail için her şeyi yapacağız' dedi.

Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 4 gün önce sabah saatlerinde İsrail'e Aksa Tufanı operasyonunu başlattı. Gazze​'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, İsrail saldırılara Demir Kılıç operasyonuyla cevap verdi. İsrail'in verdiği karşılık sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı 800'ü ulaştı. Bununla birlikte, İsrail, Gazze'deki 2 mülteci kampını da hedef aldı. Gazze'de tam abluka ilan edildi. İsrail, Gazze'ye su ve elektrik akışını kesti. 

"GÜÇLÜ İSRAİL İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Bölgedeki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken başta ABD olmak üzere birçok ülke İsrail'e desteğini açıkladı. İsrail'e uçak gemisi ve savaş uçağı gönderen ABD'den bir açıklama daha geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Netanhayu ile 3 kere görüştüğünü ifade ettiği konuşmasında 'Güçlü bir İsrail için her şeyi yapacağız' dedi. 

"HAMAS'IN YAPTIKLARI İNSANLIK DIŞI"

Binlece İsraillinin Hamas'ın saldırılarından sonra büyük bir travma yaşadığını belirten Biden, "Binlerce İsrailli öldürüldü ve binlerce yaralı var. Hala bir çok aile yakınlarından haber bekliyor. Yaşlı kadınlar ve erkekler rehin olarak tutuluyor ve Hamas onları idam etmekle tehdit ediyor. Bunların hepsi insanlık ahlakına karşı" dedi.

"HAMAS, DEAŞ'I HATIRLATIYOR"

"DEAŞ'ın en kötü katliamlarını hatırlatıyor Hamas" diyen Biden, "Antisemitizmi ve Yahudi soykırımını yeniden ortaya getirdi. Biz İsrail'in yanında duruyoruz ve bu konuda çok netiz. İsrail'in saldırılara karşı cevap verme hakkı var" diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN ABD'YE ÇOK SERT TEPKİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile Filistin​ arasında yaşanan çatışmalara ABD'nin yaklaşımına çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, olaya sadece Hamas olarak bakmanın adil olmadığına dikkat çekerek, "Şu anda Gazze'ye su verilmiyor, hastaneler hedef alınıyor. Hani insan hakları? ABD uçak gemisinin orada ne işi var?" dedi.

ERDOĞAN: GAZZE'DE KATLİAMLAR ARTACAK

ABD'den gelen uçak gemisiyle Gazze'deki katliamların artacağını belirten Erdoğan devamında şunları söyledi:

"Bir şeyi açıklamak zorundayım. Suriye'de ABD'nin 20'den fazla üssü var. Suriye'de ABD üssünün ne işi var. 23 üs... Bütün bunları da bir değerlendirmek gerekmiyor mu? Ama Türkiye'nin bir insansız hava aracını ABD düşürüyor. İnsansız hava aracını ABD düşürürken bu Türkiye şu anda NATO'nun ortağı değil mi? Beraber değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz? İşinize geldiği zaman ortak. ABD tüm terör örgütlülerini yetiştiriyor eğitiyor. Suriye'de bu bölgede olsun Ortadoğu'da olsun ortalığı kan gölüne çeviriyor. Bunları da görelim."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...