Tgrt Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile görüştü! Kara harekatı ve tahıl koridoru ele alındı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
11 Aralık 2022 19:39 - Güncelleme : 11 Aralık 2022 19:52
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile görüştü! Kara harekatı ve tahıl koridoru ele alındı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada tahıl koridorundaki son durum ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenmesi planlanan kara harekatı fikir alışverişi yapıldığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede barış planı çabaları ve tahıl koridoru konuları ele alındı.

Rusya​ ile Ukrayna​ arasındaki savaş sürerken sürdürdüğü politika ile tahıl koridorunu tekrar aktif hale getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan​, diplomasi trafiğine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ele alındı, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil bölgesel konular değerlendirildi.

TAHIL KORİDORU GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, ortak gayretlerle şimdiye kadar 13 milyon tonun üzerinde tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temin ettiklerini; tahıl koridoru kapsamında farklı gıda ürünlerinin ve tedrici surette başka emtianın da ihracına yönelik çalışmalara başlayabileceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın en kısa zamanda sona erdirilmesinin samimi temennileri olduğunu dile getirdi. 

SURİYE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

PKK/YPG/PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki bölücü faaliyetleri ve Türkiye’yi hedef alan terör saldırılarının devam ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılındaki Soçi Mutabakatı’na uygun şekilde teröristleri ilk planda sınır boyunca en az 30 kilometre derinliğe kadar temizlemenin önem ve öncelik arz ettiğini belirtti.

ZELENSKİY İLE KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındı.

BARIŞ ÇABALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da ağırladıkları Ukraynalı yetim çocuklar ve refakatçilerinden oluşan 1.033 kişilik grupla eşi Emine Erdoğan’ın yakından alakadar olduğunu belirtti. Tahıl koridorunun farklı gıda ürünlerini ve diğer emtiaları kapsayacak şekilde genişletilebileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaporijya Nükleer Enerji Santrali konusunda da çözüme yaklaşılmasını temenni ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin G-20 Zirvesi’nde açıkladığı barış planının hayata geçirilmesine yönelik çabalara verilebilecek katkıları da değerlendirdiklerini ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...