Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanlığından İsrail'e sert tepki: Bu barbarlığa dur denmeli

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
13 Temmuz 2024 16:04 - Güncelleme : 13 Temmuz 2024 16:45
Son dakika! Dışişleri Bakanlığından İsrail'e sert tepki: Bu barbarlığa dur denmeli

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Han Yunus kentinde “güvenli bölge” olarak belirlediği El Mevasi’de yaptığı katliama çok sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

İsrail’in, Han Yunus​ kentinde “güvenli bölge” olarak belirlediği El Mevasi’de barınan Filistinlilere saldırarak onlarca sivili katletmesi, Netanyahu​ Hükümetinin Filistinlileri topyekûn yok etme çabasının bir aşamasıdır.

İsrail’in ateşkes konusunda Hamas’ın olumlu yanıtına karşılık vermesi beklenirken bir kez daha kan dökmeyi tercih etmesi, Netanyahu Hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini engellemeye çalıştığının da delilidir.

İsrail’e destek veren ülkelerin, bu barbarlığa artık dur demesi gerekmektedir.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusunun, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 71'e çıktı.

Filistin​ Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus kentinin batısındaki yerinden edilmiş binlerce kişinin yaşadığı El-Mevasi bölgesine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...