Tgrt Haber

Son dakika! Ermeni sakinlerin temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasında 2. barış görüşmesi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
25 Eylül 2023 12:33 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 14:30
Son dakika! Ermeni sakinlerin temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasında 2. barış görüşmesi

Son dakika... Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerin temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasındaki ikinci görüşme Hocalı'da başladı.

Azerbaycan​'ın Karabağ​'da, Ermeni​ silahlı güçleri kovmak için başlattığı antiterör operasyonunun başarılı şekilde son bulmasının ardından ateşkes​ sağlanmasıyla beraber müzakere süreci başladı. İlk barış görüşmeler, Azerbaycan için oldukça önemli olan Yevlah kentinde gerçekleşti. İkinci görüşme ise Hocalı'da başladı, Ermeni sakinlerinin temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer şartları görüşmek üzere yeniden masaya oturdu.

Görüşmeye Azerbaycan tarafından Karabağ bölgesinde yaşayan Ermenilerle temaslardan sorumlu kişi olan Ramin Memmedov katıldı.

YEVLAH'TA İLK BARIŞ GÖRÜŞMESİ

Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasında entegrasyon sürecinin ele alınacağı görüşme geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Tarihi görüşme, Karabağ'a yakın bir noktada yer alan Yevlah şehrindeki valilik binasında yapıldı.

Müzakerelere, Azerbaycan adına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Karabağ'daki Ermenilerle temaslardan sorumlu temsilcisi milletvekili Ramin Memmedov, Karabağ Ermenilerini temsilen David Melkumyan ve Sergey Martirosyan katıldı. Görüşmede, Rus Barış Gücü'nden de bir yetkili yer aldı.

tarihi görüşme, Karabağ'a yakın bir noktada yer alan Yevlah şehrindeki valilik binasında yapılıyor.

Karabağ ve Güney Kafkasya'daki durumu yakından ilgilendiren görüşmeyi, Azerbaycan ve Türk basınının yanı sıra çok sayıda yabancı gazeteci de takip etti. Görüşmenin ana gündemini, Karabağ Ermenilerinin Azerbaycan'a entegrasyonu oluşturdu.

''YAPICI VE OLUMLU BİR GÖRÜŞME''

Azerbaycan'ın Yevlah kentinde Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasında yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, yapıcı ve olumlu bir ortamda geçtiği belirtilen görüşmede, Azerbaycan Anayasası ve kanunları doğrultusunda Karabağ'ın Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonu ve bölgenin altyapısının yeniden tesis edilmesi ile faaliyetlerinin düzenlenmesi konularının ele alındığı kaydedildi.

Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni halkla temaslardan sorumlu Ramin Memmedov’un Ermeni nüfusun temsilcilerine Azerbaycan’ın yeniden entegrasyon planlarını sunduğu görüşmede ayrıca, Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın antiterör önlemlerinin durdurulmasına ilişkin 20 Eylül tarihli açıklamasında belirtilen hususların kısa zamanda hayata geçirilmesinin önemi vurgulandı.

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...