Tgrt Haber

Son dakika! Eş-Şebab BM helikopterini ele geçirdi: 6 kişi rehin alındı, 2 kişi kaçtı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Ocak 2024 21:30 - Güncelleme : 10 Ocak 2024 21:58
Son dakika! Eş-Şebab BM helikopterini ele geçirdi: 6 kişi rehin alındı, 2 kişi kaçtı!

Son dakika haberi: Terör örgütü Eş-Şebab BM’ye ait helikopteri ele geçirdi. En az 6 kişinin rehin alındığı öğrenildi.

Terör örgütü Eş-Şebab​, Somali’de teknik arıza nedeniyle acil iniş yapan Birleşmiş Milletler’e (BM) ait helikopteri ele geçirerek, en az 6 kişiyi rehin alındı.

ACİL İNİŞ YAPTI

Somali’de BM​'ye ait helikopter​, terör örgütü Eş-Şebab tarafından ele geçirildi. Helikopterin teknik bir arıza nedeniyle Galgudud bölgesindeki Gadoon köyü yakınlarına acil iniş yaptığı ve helikopterde yolcu ve mürettebattan oluşan 9 kişinin bulunduğu açıklandı.

2-3 KİŞİ KAÇTI

Başkent Mogadişu'daki bir BM yetkilisi ve Galgudud bölgesinden üst düzey yetkili Mohamed Abdi Adan, helikopterin terör örgütü Eş-Şebab tarafından ele geçirildiğini doğruladı. BM yetkilisi, helikopterde bulunan 6 kişinin terör örgütü tarafından rehin alındığını, 2-3 kişinin ise kaçtığını belirterek, "Bir sonraki duyuruya kadar civardaki tüm BM uçuşları geçici olarak durduruldu" dedi.

“TIBBİ MALZEME TAŞIYORDU”

Somali​ ordusundan Binbaşı Hassan Ali yaptığı açıklamada, helikopterin Beledweyne şehrinden havalandıktan kısa bir süre sonra arızayla karşılaştığını belirterek, "Helikopterde 2 Somalili ve birkaç yabancı vardı. Ayrıca tıbbi malzeme de taşıyordu ve Galgudud bölgesinden yaralı askerleri taşıması gerekiyordu" dedi.

Somali hükümeti ve BM henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...