Tgrt Haber

Son dakika İsrail'den rehine baskını: Gazze'ye tank ve piyadelerle girdiler!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2023 19:40 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 18:32

Son dakika haberi: İsrail ordusu, son 24 saatte kara birliklerinin Gazze'ye baskın yaptığını duyurdu. Piyade ve tanklarla Gazze'ye giren İsrail'in roket atılan noktaların ve rehinelerin nerede tutulduğunun tespiti için baskını yaptığı aktarıldı.

Hamas​'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırı sonu başlayan savaş 7. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze​'ye günlerdir füze yağdıran İsrail, sınıra sevk ettiği tanklarla kara operasyonuna hazırlanıyor.

İsrail ordusuna ait dronların ''Evlerinizi derhal boşaltın ve Gazze Vadisi'nin güneyine gidin'' yazılı binlerce broşürü havadan halka doğru attı. BM'ye de bildirimde bulunan İsrail, sivillerin 24 saat içerisinde güneye kaydırılmasını istedi.

GAZZE'YE TANK VE PİYADELERLE GİRDİLER

Son dakika bilgisine göre; Hamas'ın rehin tuttuğu kişiler için İsrail ordusunun harekete geçtiği bildirildi. İsrail ordusu, son 24 saatte kara birliklerinin Gazze'ye baskın yaptığını duyurdu. Piyade ve tanklarla Gazze'ye giren İsrail'in roket atılan noktaların ve rehinelerin nerede tutulduğunun tespiti için baskını yaptığı aktarıldı.

MÜSLÜMANLARA KANALİZASYON SUYU İLE MÜDAHALE İDDİASI

Sıcak bölgede olan TGRT Haber muhabiri Emre Diner de son gelişmeleri aktardı. İsrail güçleri tarafından sivillere yönelik daha sert müdahalelerin olduğunu aktaran Diner, İsrail polisinin Müslümanlara müdahalesinde kanalizasyon suyunun kullandığı yönünde çeşitli iddialar olduğunu söyledi.

PUTİN'DEN İSRAİL'E UYARI

Öte yandan Rusya​ lideri Vladimir Putin de İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirmeyi planladığı kara harekatına ilişkin çok ciddi uyarılarda bulundu. Putin, kara harekatının tüm taraflar için ciddi sonuçlara yol açacağını söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...