Tgrt Haber

Son dakika... İsrail Mısır'ı 'yanlışlıkla' vurdu! Tanklar karakolu hedef aldı: Üzgünüz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
22 Ekim 2023 18:45 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 20:47
Son dakika... İsrail Mısır'ı 'yanlışlıkla' vurdu! Tanklar karakolu hedef aldı: Üzgünüz

Son dakika haberi: İsrail Ordusu, Kerem Şalom bölgesinde Mısır'a ait bir karakolu yanlışlıkla vurduğunu duyurdu. Olaya ilişkin araştırma başlatıldığı belirtilen açıklamada, 'yaşananlardan üzüntü duyulduğu' ifade edildi. Mısır'dan da saldırıya ilişkin açıklama geldi.

Gazze​'ye yönelik hava saldırılarını çatışmaların 16'ncı gününde de sürdüren İsrail, kara harekatı için bölgeye askeri yığınak yapmayı sürdürüyor. Binlerce tankla Gazze sınırında bulunan İsrail ordusu, Mısır​'a ait bir askeri karakolu vurduğunu açıkladı.

İsrail, Suriye ve Lübnan'dan sonra bir komşusunu daha vurdu. İsrail ordusu, Mısır'a ait bir askeri noktayı yanlışlıkla hedef aldığını duyurdu.

"YANLIŞLIKLA VURDUK, ÜZGÜNÜZ"

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; İsrail ordu sözcülüğü yaptığı yazılı açıklamada, "Kısa bir süre önce İsrail ordusuna ait bir tank, yanlışlıkla sınıra yakın Kerem Şalom (Kerem Ebu Salim) bölgesinde bir Mısır mevzisini, ateş açarak vurdu" ifadelerine yer verildi. Olaya dair araştırmaların başlatıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, başka detaya yer verilmeden "yaşanan olaydan üzüntü duyulduğu" kaydedildi.

MISIR'DAN CEVAP: KASIT YOK

İsrail ordusunun saldırısının ardından Mısır makamlarından resmi açıklama geldi. Mısır Savunma Bakanlığı, İsrail ordusuna ait tankın ‘kasıtsız’ açtığı ateş sonucu bir sınır muhafızının hafif yaralandığını duyurdu.

GAZZE'YE SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Öte yandan Hamas, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus​'ta bir İsrail tankı ve 2 buldozerini imha ettiğini duyurdu. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda İsrail güçleri ile çatışmaya girildiğini belirtti.

Kassam Tugaylarının açıklamasında bazı İsrail askerlerinin yaralandığına yer verilirken, olaya ilişkin İsrail ordusundan henüz açıklama yapılmadı.

Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...