Tgrt Haber

Son dakika! Kremlin: Ukrayna İHA'larla Putin'e suikast girişiminde bulundu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Kommersant
03 May 2023 14:42 - Güncelleme : 03 May 2023 15:59

Son dakika... Kremlin, Ukrayna'nın İHA'larla saldırı girişiminde bulunduğunu, hedefinde Rus lider Vladimir Putin'in olduğunu iddia etti.

Rusya​'nın başkenti Moskova​'da Kremlin​ Sarayı'na insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunuldu. İHA'lar etkisiz hale getirilirken, saldırının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'e yönelik suikast girişimi olarak değerlendirildiği belirtildi.

Rusya cumhurbaşkanının basın servisinin açıklamasında, dün gece Ukrayna​'nın Kremlin'e saldırmaya çalıştığı ifade edildi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Kiev rejimi, bu gece Kremlin başkanlık konutunu insansız hava araçlarıyla vurma girişiminde bulundu'' dedi. Cumhurbaşkanlığı basın servisi, bu saldırı sonucunda Vladimir Putin'in yaralanmadığını vurguladı.

Son dakika! Kremlin: Ukrayna İHA'larla Putin'e suikast girişiminde bulundu

''MİSİLLEME HAKKIMIZ SAKLI''

Yetkililer, Rusya'nın "uygun gördüğü yerde ve zamanda" misilleme yapma hakkını saklı tuttuğunu söyledi. Açıklamada, "Rus tarafı uygun gördüğü yerde ve zamanda misilleme tedbirleri alma hakkını saklı tutar" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika! Kremlin: Ukrayna İHA'larla Putin'e suikast girişiminde bulundu

CAN KAYBI YOK

Kremlin, saldırıda iki İHA'nın kullanıldığını, ordu ve özel servislerin radar harp sistemleri kullanılarak zamanında müdahale ettiklerini açıkladı. Kommersant'ın haberine göre, basın servisi ise devre dışı bırakılan saldırı İHA'larının düşmesi ya da parçaların yere saçılması esnasında kimsenin zarar görmediğini hatta maddi hasarın dahi olmadığını belirtti.

''ZAFER BAYRAMI ARİFESİNDE TERÖR EYLEMİ''

Kremlin, insansız hava aracı saldırısını planlı bir terör eylemi ve "Zafer Bayramı arifesinde, yabancı misafirlerin de katılması planlanan 9 Mayıs Geçit Töreni'nde gerçekleştirilen" Putin'e yönelik bir suikast girişimi olarak nitelendirdi.

Öte yandan basın servisi, "Çalışmalarının takvimi değişmedi, her zamanki gibi devam ediyor" açıklamasında da bulundu.

Kaynak: Kommersant
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...