Tgrt Haber

Putin'e suikast girişimi! Ukrayna gizli servisi 17 kilo patlayıcı ile Putin'i öldürecekti...

27 Nisan 2023 11:20 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 11:36
Putin'e suikast girişimi! Ukrayna gizli servisi 17 kilo patlayıcı ile Putin'i öldürecekti...

Alman Bild gazetesi yaptığı bir haberde Ukrayna gizli servisinin pazar günü Rusya Devlet Başkanı Putin'e kamikaze drone ile öldürmeye çalıştığını duyurdu. Söz konusu suikast girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığı ifade edilirken Rus yetkililerin bu olayı gizli tuttuğu ifade edildi.

Rusya​ ile Ukrayna​ arasındaki savaş​ 1 yılı geçti. Binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın da ülkesini terk etmek zorunda kaldığı savaşı başlatma emri veren Rusya Devlet Başkanı Putin​ için dünya basında son dakika olarak 'suikast' girişimi haberi duyuruldu. Alman Bild gazetesi tarafından aktarılan bilgiye göre Ukrayna gizli servisi pazar günü öğleden sonra bir UJ-22 insansız hava aracını Ukrayna'dan havalandırdı. 800 kilometre menzile sahip olan Ukrayna'nın en modern orta menzilli insansız hava aracı Putin'in ziyaretine doğru yol aldı. 

PUTİN'İN ZİYARETİ SIRASINDA GİRİŞİM GERÇEKLEŞTİ...

Kiev istihbarat servisleriyle yakın bağları olduğu söylenen Ukraynalı aktivist Yuriy Romanenko sorumluluğu üstlendiği bir mektupta şunları söyledi:

Geçen hafta istihbarat görevlilerimiz Putin'in Rudnevo sanayi parkına yaptığı gezi hakkında bilgi aldı. Buna göre, Rusya Federasyonu'nun tüm hava savunma sistemlerini delip geçen ve sanayi bölgesinin yakınında düşen kamikaze insansız hava aracımız havalandı.

17 KİLOGRAM BOMBA TAŞIYORDU

Bu iddiaları doğrular nitelikte haberler yayımlandı. Rus basını Moskova'nın doğusundaki Voroskogo köyü yakınlarında bir UJ-22 insansız hava aracının düştüğünü bildirdi. Kaza yeri, Rudnevo Endüstri Parkı'nın yaklaşık 20 kilometre doğusunda.  Kayıtlar, insansız hava aracında toplam ağırlığı 17 kilogram olan 30 adet C4 patlayıcı blok bulunduğunu gösteriyor. M112 tipi patlayıcı yükler, diğerlerinin yanı sıra ABD Ordusu ve Kanada silahlı kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır.

Putin'e suikast girişimi! Ukrayna gizli servisi 17 kilo patlayıcı ile Putin'i öldürecekti...

Putin'in kişisel Kremlin muhabiri Pavel Zarubin, Pazar sabahı Başkan'ın "Moskova'da bir sanayi bölgesini ziyaret etmeyi" planladığını söyledi. Ziyaretin tam olarak ne zaman yapılması gerektiğini söylemedi. Yoldan geçen Ruslar, Pazar günü öğleden sonra Rudnevo endüstri parkından ana binanın önünde yine yeşil boyayla boyanmış gri bir çimi gösteren fotoğraflar yayınladı. 

Bununla birlikte, Rusya devlet başkanının endüstri parkını Pazar günü mü yoksa yalnızca Pazartesi günü mü ziyaret etmek istediği belli değil. Güvenlik nedeniyle, Putin'in ziyaretleri bazen duyurulmadan önceki gün gerçekleştiriliyor.  Ukrayna bu nedenle ziyaretin "hafta başında" Pazar günü mü yoksa Pazartesi günü mü gerçekleşeceğinden emin olamadı.

Görünüşe göre Putin bugüne kadar orada değildi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Pazartesi günü şunları söyledi:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de çalışıyor. Devlet başkanı herhangi bir büyük kamu etkinliği planlamıyor.

 

Kaynak: Bild
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...