Tgrt Haber

Son dakika! Lübnan Demir Kubbe'yi aştı, roket İsrail’e düştü

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Kasım 2023 19:30 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 20:50
Son dakika! Lübnan Demir Kubbe'yi aştı, roket İsrail’e düştü

Son dakika haberi: Lübnan'dan İsrail’e fırlatılan bir roket, Demir Kubbe hava savunma sistemini aşarak İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Şmona kentine düştü. Kiryat Şmona kentine düşen roket park halindeki araçlara isabet etti. Roketin düştüğü yerde alevler yükseldi. 

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarında 27. güne girerken saldırılar da aralıksız sürüyor. Ülkenin güneyinde çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Lübnan'da Hizbullah​ İsrail'i, İsrail de komşusunu sık sık hedef alıyor. Son olarak Lübnan tarafından fırlatılan bir roket İsrail topraklarına düştü.  

DEMİR KUBBE AŞILDI 

Lübnan'ın Demir Kubbe hava savunma sistemini aşan roketi İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Şmona kentine düştü. Roketin düştüğü noktada yangın çıkarken, park halindeki araçlar alev aldı. Saldırıda can kaybı olup olmadığına dair herhangi bir bilgi gelmedi. 

ARABALARA İSABET ETTİ 

Öte yandan saldırı sonrası bölgede yaşananlar bir cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde roketin düştüğü alandaki araçların alev topuna döndüğü görüldü.  

ORTA DOĞU'DA SON DURUM 

Hamas​'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrasında savaş ilanı veren İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını ileri bir boyuta taşıdı. 

Gazze'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...