Tgrt Haber

Son dakika! Putin'den dünyaya mesaj: Filistin devletinin kurulması gereklilik

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Reuters
10 Ekim 2023 15:22 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 17:21
Son dakika! Putin'den dünyaya mesaj: Filistin devletinin kurulması gereklilik

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bölgede yaşananları ABD'nin politikasının başarısızlığının canlı örneği olarak nitelendiren Putin, "ABD, Orta Doğu'daki düzenlemeleri tekeline almaya çalıştı" dedi. Putin ayrıca Filistin devletinin kurulmasının bir 'gereklilik' olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​, İsrail ve Filistin​ arasında yaşanan çatışmalardan Amerika Birleşik Devletleri​'ni sorumlu tuttu. Orta Doğu​'nun kana bulanmasını ABD'nin başarısız politikalarının somut örneği olduğunu belirten Vladimir Putin, "ABD, Orta Doğu'daki düzenlemeleri tekeline almaya çalıştı" diyerek ABD'li suçladı.

Putin, bölgede barışın sağlanması için Filistin devletinin kurulmasının gereklilik olduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Filistin devletinin bir ihtiyaç olduğunu belirtip şöyle konuşmuştu:

"Orta Doğu'ya kalıcı barışın gelebilmesi ancak Filistin-İsrail sorununun nihai bir çözüme kavuşturulmasıyla mümkündür. Muhataplarımızla temaslarımızda en fazla üzerinde durduğumuz husus, Filistin meselesinin uluslararası hukuka göre çözülerek bölgenin huzura, kalıcı barışa ve istikrara kavuşmasıdır. Ateşe körükle gitmenin başta her iki taraftaki siviller olmak üzere hiç kimseye bir faydası olmaz. Bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtır. Mesele hakkaniyetli çözülmedikçe sorun devam edecektir."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...