Tgrt Haber

Son dakika | Ukrayna'da şok istifa! Dışişleri Bakanı Kuleba görevini bıraktı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
04 Eylül 2024 09:31 - Güncelleme : 04 Eylül 2024 11:54
Son dakika | Ukrayna'da şok istifa! Dışişleri Bakanı Kuleba görevini bıraktı

Son dakika haberi: Ukrayna Meclis Başkanı, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın istifasını sunduğunu açıkladı.

Rusya​ ile amansız bir savaşın içinde olan Ukrayna​'da flaş bir gelişme yaşandı. Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre Meclis Başkanı Ruslan Stefanchuk, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın istifasını sunduğunu açıkladı.

İstifa, Rusya'nın geçen hafta ülkenin batısındaki Poltava şehri ve başkent Kiev'e düzenlediği ağır saldırıların ardından başlayan kabine değişikliğinin bir parçası olarak yorumlandı.

İLK İSTİFA DEĞİL

Daha öne Başbakan Yardımcıları İrina Vereşçuk ve Olha Stefanişina ile Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyşin ve Adalet Bakanı Denis Malyuşka ile Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ruslan Strelets de istifa etmişti. Vereşçuk, 'Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu'ndan', Stefanişina ise 'Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan' sorumlu başbakan yardımcılarıydı.

RUSYA'DAN YENİ SALDIRI

Öte yandan Rus ordusu, Ukrayna'nın Lviv kentine yeni bir füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski​'den geldi. Zelenski, X hesabından yaptığı açıklamada, saldırının sivil altyapıya düzenlendiğine dikkati çekerken, mevcut bilgilere göre saldırı sonucu biri çocuk 5 kişinin öldüğünü, 30'dan fazlasının yaralandığını ifade etti. Zelenski, "Şehirdeki sıradan konut binaları, okullar ve tıbbi tesisler hasar gördü" ifadesini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...