Tgrt Haber

Son dakika! Ukrayna Zaporijya nükleer santralini geri aldı

05 Mart 2022 12:32 - Güncelleme : 05 Mart 2022 13:13
Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırmasının ardından yangın çıkmıştı.

Rusya'nın ağır bombardımanla ele geçirdi Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya el değiştirdi. Ukrayna İçişleri Bakanı, santralin geri alındığını duyurdu. Ancak Rus kaynaklardan teyit gelmedi.

Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırmasının ardından yangın çıkmıştı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Vadim Denisenko "Ukrayna birlikleri Zaporijya nükleer santralinin kontrolünü geri aldı" açıklaması yaptı. 

Ukraynalı yetkililer, dün Zaporijya nükleer santralinin Rus güçleri tarafından ele geçirildiğini açıklamıştı.

Rusya Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya'yı hedef almış ve çatışma çıkmıştı. Çatışma sırasında santralde çıkan yangın, Avrupa'da büyük endişeye yol açmıştı.

Bu saldırı 1986 yılında Çernobil'de yaşanan faciayı hatırlatıp dünyayı korkutmuştu. Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki yangın Çernobil faciasını hatırlattı Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Vadim Denisenko bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna birliklerinin Zaporijya nükleer santralinin kontrolünü geri aldığını açıkladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...