Tgrt Haber

Susuzluğunu bir türlü gideremedi içtikçe içti beyni şişince hayata tutunamadı!

04 Ağustos 2023 17:03 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 17:22
Susuzluğunu bir türlü gideremedi içtikçe içti beyni şişince hayata tutunamadı!

ABD'de 20 dakikada 4 şişe su içen kadın bir anda bayıldı kaldı. Acil olarak hastaneye kaldırılan kadının su zehirlenmesi nedeniyle beyninin şiştiği belirtildi, kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Ashley Summers, susuzluğunu gidermek için 20 dakika içinde 4 şişe su içti. Ne kadar su içerse içsin susuzluk​ çekmesi nedeniyle 4 adet 500 ml'lik su şisesine eşdeğer su içen Summers ardından evine döndü, garajdan geçerken ise aniden bayıldı.

Genç kadın, ağır beyin şişmesi nedeniyle Indiana Üniversitesi Sağlık Arnett Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

SU ZEHİRLENMESİ YAŞADI

Doktorlar, kanındaki düşük tuz seviyeleri nedeniyle su zehirlenmesi veya hiponatremi teşhisi koydu. Bu durum, çok fazla su içilmesi sonucu vücuttaki sodyum seviyelerinin düşmesiyle meydana gelir.

Susuzluğunu bir türlü gideremedi içtikçe içti beyni şişince hayata tutunamadı!

Uzmanlar, su zehirlenmesi vakalarının yaz aylarında daha yaygın olduğunu belirtti. Özellikle dışarıda çalışanlar veya sık sık egzersiz yapanlar, bu ölümcül hastalığa daha yatkın olabilir.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...