Tgrt Haber

Suudi Arabistan'dan İsrail'in atom bombası tehdidine tepki: Derhal görevden alınmalı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Kasım 2023 23:42 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 23:51
Suudi Arabistan'dan İsrail'in atom bombası tehdidine tepki: Derhal görevden alınmalı 

Orta Doğu'daki savaşta Gazze Şeridi ateş çemberine dönmüş durumda. İsrail'in Gazze'ye bombardımanı ve kara saldırılarını her geçen gün artarak devam ederken Aşırı sağcı İsrailli bakanın açıklamaları dünyayı ayağa kaldırdı. İsrailli bakan, "Gazze'de atom bombası olasılıklardan biri" dedi. Dünyayı ayağa kaldıran bu açıklamanın ardından Suudi Arabistan Gazze'ye nükleer bomba atılacağı yönündeki açıklamayı kınadı. 

Aşırı sağcı Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinden Miras Bakanı Amihai Eliyahu, İsrail'in Gazze'deki savaşta seçeneklerinden birinin Gazze Şeridi​'ne nükleer bomba​ atmak olduğunu söyledi. Nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu ve bölgede yaşayan Filistinlilerin ya İrlanda'ya ya da çöle gitmesi gerektiğini açıkladı. 

Bölgeye atom bombası atılıp atılmayacağı sorulduğunda Kültür Mirası Bakanı Amichai Eliyahu "Bu olasılıklardan biri" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN KINAMA

Suudi Arabistan, İsrailli bakanın Gazze'ye nükleer bomba atılacağı yönündeki açıklamasını kınadı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasına ilişkin yaptığı aşırılıkçı açıklamaları en güçlü ifadelerle kınadığını ifade etti. 

Bakanlık, "Bakanın derhal hükümetten uzaklaştırılmaması ve yalnızca üyeliğinin dondurulması, İsrail hükümetinin tüm insani, ahlaki, dini ve hukuki standart ve değerlerine yönelik göz ardı etmenin yüksekliğini yansıtıyor." dedi.

"GERÇEKLİKTEN UZAK" 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Eliyahu'nun önerisini yorumlayarak, sözlerinin "gerçeklikten uzak" olduğunu belirtti. İsrail Kanal 12, Netanyahu'nun "Bakan Amichai Eliyahu'yu bir sonraki duyuruya kadar hükümet toplantılarından uzaklaştırma" kararı verdiğini duyurdu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...