Tgrt Haber

Suudi Arabistan'ı karıştıran olay! Develere estetik ve botoks ortalığı karıştırdı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
23 Ağustos 2024 12:38 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 13:04
Suudi Arabistan'ı karıştıran olay! Develere estetik ve botoks ortalığı karıştırdı

Suudi Arabistan'da oldukça popüler olan deve güzellik yarışmasında skandal bir olay ortaya çıktı. 27 devenin dudaklarına, burunlarına, çenelerine ve kafalarının diğer bölgelerine botoks enjeksiyonları yapıldığı belirlendi. Hayvan hakları savunucuları ayağa kalkarken, deve sahiplerine ağır cezalar verildi.

Toplamda 66 milyon dolar ödülün dağıtıldığı Kral Abdulaziz Deve Festivali'ne her yıl tüm Körfez Bölgesi'nden deve yetiştiricileri büyük ilgi gösteriyor. Develerin uzun ve sarkık dudaklara, büyük burunlara ve biçimli hörgüçlere sahip olmasının beklendiği yarışmada  bazı katılımcıların bu kriterleri karşılamak için yasa dışı yollarla develerine estetik müdahalelerde bulunduğu ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'ı karıştıran olay! Develere estetik ve botoks ülkeyi karıştırdı - 1. Resim

Sputnik'in haberinegöre; yarışmada, X-ray ve 3D ultrason gibi teknolojik yöntemlerle en az 40 devede botoks​ ve diğer estetik işlemler tespit edildi. Develer ve sahipleri yarışmadan diskalifiye edilerek ağır cezalara çarptırıldı.

Suudi Arabistan'ı karıştıran olay! Develere estetik ve botoks ülkeyi karıştırdı - 2. Resim

'HAYVANLARA ZULÜM'

Hayvan hakları savunucuları, bu durumu 'hayvanlara zulüm' olarak değerlendirirken, Peta Asya Başkan Yardımcısı Jason Baker, "Bir hayvanın estetik müdahalelere maruz bırakılması çok zalimce" dedi.

Bu tür uygulamaların, Suudi Arabistan’daki deve güzellik yarışmalarının meşruiyetini sorgulattığı ifade ediliyor.

Yarışmanın organizatörü olan Deve Kulübü, develerin güzelleştirilmesine yönelik tüm müdahaleler ve aldatmacaları durdurmaya kararlı olduklarını belirterek, manipülatörlere ağır cezalar verildiğini açıkladı.

 

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...