Tgrt Haber

Tahıl Koridoru için ilerleme katedildi fakat Rusya'sız bir rota sağlıklı değil!

22 Ağustos 2023 15:58 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 16:27
Tahıl Koridoru için ilerleme katedildi fakat Rusya'sız bir rota sağlıklı değil!

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden devreye alınması için çabalar sürerken Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Rusya'sız bir rotanın sağlıklı olmadığı kanısında bulunduklarını belirttiler. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in askıya aldığı Tahıl Koridoru Anlaşması​'nın yeniden devreye alınması için çabalar devam ediyor. Anlaşmanın ilk imzalandığı dönemde liderlik rolünü üstlenen Türkiye'ye yeniden umutlar bağlandı.Krizin çözümü için dünyanın gözü Türkiye'deyken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç Ukrayna​'yı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise hem Ukrayna'yı hem de Rusya'yı ziyaret edecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor.

NTV'nin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti tahıl koridoru anlaşmasının sürmesi için en kritik adımlardan biri olacak. Kaynaklar, tahıl koridoru konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini belirtti. Çalışmaların devam ettiğini vurgulayan kaynaklar "Bir şekilde anlaşma noktasının bulunabileceğini düşünüyor." dedi.

''RUSYA'SIZ ROTA SAĞLIKLI DEĞİL''

Ukrayna ise Rusya'nın anlaşmayı askıya almasının ardından farklı rotalar konusunda araştırmalara başladı. Romanya'nın Köstence Limanı'nından tahılın taşınması ise bu alternatiflerden biri oldu. Cumhurbaşkanılığı kaynakları ise bu konuya dair açıklamalarında Rusya'nın dışarda tutulduğu bir planın sağlıklı olmadığını belirttiler.

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın Türkiye'nin önceliği olduğunu belirten kaynaklar, sıcak temasın sağlandığı bölgede yeni adımların tehlikeli olabileceği kanısında.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...