Tgrt Haber

Tayland'da yolcu otobüsü ağaca daldı: 14 ölü, 30 yaralı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Aralık 2023 11:31 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 11:37

Tayland'da yoldan çıkan otobüs ağaca çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi de yaralandı.

Asya ülkesi Tayland​'da katliam gibi bir trafik kazası​ meydana geldi. Feci kazada onlarca ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre; yerel polis tarafından yapılan açıklamada, başkent Bangkok​'tan güneydeki Songkhla kentine gitmek üzere yola çıkan bir otobüsün ağaca çarptığı bildirildi.

CAN PAZARI YAŞANDI

Otobüsün toplam 49 kişiyi taşıdığı aktarılan açıklamada, kazada ilk belirlemelere göre 14 kişinin öldüğü, 30'dan fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi.

KAZANIN SEBEBİYLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA

Açıklamada, sürücünün direksiyon başındayken uyuyakalmış olabileceğinin değerlendirildiği ve kaza nedeninin tespit edilmesi için incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Tayland Trafik Kazaları Veri Merkezine göre, 2022'de trafik kazalarında ülke genelinde yaklaşık 15 bin kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, 2021'de Tayland'da trafik kazalarının toplam ölümlerin neredeyse üçte birini oluşturduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...