Tgrt Haber

TikTok trendi salatalık satışlarını patlattı! Adeta kıtlık yaşanıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
25 Ağustos 2024 09:16 - Güncelleme : 25 Ağustos 2024 09:32

Son zamanların en çok kullanılan sosyal medya platformu TikTok'ta ortaya çıkan bir akım trend haline geldi. Özellikle İzlanda'daki çiftçiler, tarifin ana malzemesi salatalık olması nedeniyle ülkede satışlarda patlama yaşandığını, hatta artan talebe yetişemediklerini ifade ettiler. 

TikTok​ akımlarına bir yenisi bu kez 'tarif' kategorisinden girdi. Milyonlarca insanın kullandığı sosyal medya platformu TikTok​'ta akım haline gelen bir salatalıklı tarif​ özellikle İzlanda'da çok tuttu. Sosyal medya fenomenleri​ bir susam yağı, sarımsak, pirinç sirkesi ve acı biber yağı kullanarak yapılan tarifi takipçilerine sundu, salatalık​ satışları patladı.

TikTok trendi salatalık satışlarını patlattı! Adeta kıtlık yaşanıyor - 1. Resim

SALATALIK​ KITLIĞI YAŞANIYOR

İzlanda'daki çiftçiler, salatalıklı tarif​ nedeniyle taleplere yetişmekte zorlanmaya başladı. İzlanda'nın çiftçiler birliği olarak da bilinen "Bahçıvanlar Satış Şirketi"nden BBC'ye yapılan açıklamada, tarifin birdenbire popülerleşmesi nedeniyle ülkedeki çiftçilerin artan tüketici talebine yetişemediği belirtildi.

TikTok trendi salatalık satışlarını patlattı! Adeta kıtlık yaşanıyor - 2. Resim

Her yıl ülkede yaklaşık 2 bin ton salatalık​ üretildiği belirtilen açıklamada TikTok​ trendinin yanı sıra çocukların yaz tatilinden dönmesinin ve yeterince üretim yapılamamasının da 'salatalık kıtlığına' etkisi olduğu kaydedildi.

TikTok trendi salatalık satışlarını patlattı! Adeta kıtlık yaşanıyor - 3. Resim

DİĞER MALZEMELER DE FAZLA SATILDI

Salatalıklı tariflerin ülkede çok popüler olduğu aktarılan açıklamada, tarifte yer alan diğer malzemelerin de fazlaca satıldığı kaydedildi.

İzlanda'daki bir süpermarket zinciri Hagkaup da salatalık​ satışlarının iki kattan fazla arttığına işaret etti.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...