Tgrt Haber

Titan’da acı keşif! Denizaltısının enkazında 'insan kalıntıları' bulundu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC Türkçe
29 Haziran 2023 13:22 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 13:26
Titan’da acı keşif! Denizaltısının enkazında 'insan kalıntıları' bulundu

ABD, Titan denizaltısının enkazında insanlara ait kalıntılar bulunduğunu açıkladı. Ayrıca enkazda denizaltının iniş takımının ve kuyruk kısmının da bulunduğu belirtildi.

Dünya günlerdir Titanic gemisinin enkazına giderken Atlas Okyanusu’nda kaybolan Titan denizaltısını ve içindeki milyarderleri konuşuyor. "İkinci Titanic faciası" olarak nitelendirilen bu olayla ilgili ABD Sahil Güvenliği, Titan denizaltısının enkazında insanlara ait olduğu düşünülen kalıntılar bulunduğunu açıkladı. Ayrıca enkazda denizaltının iniş takımının ve kuyruk kısmının da bulunduğunu söyledi.

RESMİ ANALİZİ YAPILACAK 

Denizaltı 18 Haziran'da patlamış, içindeki 5 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ancak halen ilk aşamada olduğu açıklandı. Amerikalı tıp uzmanları kalıntıların resmi analizini yapacak. Titan denizaltısının enkazı dün Kanada'nın St John's kentinde Horizon Arctic gemisinden indirilmişti.

Denizaltıdakiler, 1912'de batan Titanik gemisinin Kuzey Atlantik'te 3800 metre derinlikteki enkazını görmek istemişlerdi. Titan'ın patlaması sonucu hayatlarını kaybedenler; dalışı organize eden OceanGate şirketinin başkanı 61 yaşındaki Stockton Rush, 58 yaşındaki İngiliz kaşif Hamish Harding​, 48 yaşındaki Pakistan, İngiltere ve Malta vatandaşı iş insanı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman Dawood ile 77 yaşındaki Fransız dalgıç Paul-Henry Nargeolet.

ÜZÜCÜ BİR DÖNEM 

OceanGate kaza sonrası güvenlik uygulamaları nedeniyle eleştirilmişti. Şirketin bazı eski çalışanlarının, düzenlemeye tabi olmayan Titan hakkında endişeleri olduğu ancak Rush'ın bu görüşlere katılmadığı ortaya çıkmıştı.

OceanGate'den geçen hafta yapılan açıklamada, "Kayıp nedeniyle bitkin düşen ve derin yas tutan çalışanlarımız için son derece üzücü bir dönem" denilmişti.

  

Kaynak: BBC Türkçe
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...