Tgrt Haber

Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez sahnede! Yeni yardımcısı JD Vance ile çıktı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı, BBC
16 Temmuz 2024 06:28 - Güncelleme : 15 Ağustos 2024 09:20
Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez sahnede! Yeni yardımcısı JD Vance ile çıktı

Eski ABD Başkanı ve başkan adayı olan Donald Trump, uğradığı suikast girişiminin ardından ilk kez halkın karşısına çıktı. On binlerce destekçisi Trump'ı saldırının hemen ardından söylediği "War (Savaş)" nidalarıyla karşıladı. Trump sahneye yeni başkan yardımcısı adayı JD Vance ile çıkarak sürpriz yaptı

Eski ABD Başkanı ve ABD seçimleri için Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, kendisine yönelik suikast girişiminden sonra Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi'nin açılış gecesinde ilk büyük kongresini düzenledi.

YENİ YARDIMCISI JD VANCE'I TANITTI 

Milwaukee'deki mitingde sağ kulağında bir bandajla halkın karşısına çıkan Trump, dün Cumhuriyetçiler tarafından resmen başkan adayı olarak gösterilmesinin ardından çıktığı kürsüde büyük coşkuyla karşılandı.

Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez kürsüde! Yeni yardımcısını da tanıttı - 1. Resim

Suikast girişiminin hemen ardından yumruğunu havaya kaLdırarak kalabalığa "War (Savaş)" diye bağıran Trump'ı, cumhuriyetçi seçmenler tarafından aynı nidalarla bağrına bastı. Trump mitingde Ohio'dan Senatör JD Vance'i de başkan yardımcısı adayı olarak gösterdi.

VANCE'IN TRUMP'A YÖNELİK ESKİ SÖZLERİ GÜNDEMDE: APTAL, HİTLER...

Öte yandan Trump'ın başkan yardımcılığı adaylığına JD Vance'ı göstermesi, eski senatörün Trump hakkındaki sözlerini tekrar gündeme taşıdı. Vance, 2016 yılında verdiği  bir röportajda, "Ben asla Trump taraftarı değilim" demişti. Ondan hiç hoşlanmadım." ifadelerini kullanmıştı.

Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez sahnede! Yeni yardımcısı JD Vance ile çıktı - 2. Resim

Vance Ekim 2016'da yaptığı bir sosyal medya paylaşımında da Trump'a atıfta bulunarak, "Aman Tanrım ne kadar da aptal" yorumunda bulunmuştu.

Vance, diğer röportajlarında ve o zamandan beri sildiği tweet'lerinde de benzer duyguları dile getirmiş, Hillary Clinton'ı destekleme fikrini kamuoyuna açıklamış ve Alman diktatör Adolf Hitler'e benzettiği Trump'ı "zararlı" ve "kınanması gereken" biri olarak nitelendirmişti.

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Trump, cumartesi günü Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...