Tgrt Haber

Trump tüm suçlamaları reddetti: ABD için çok hazin bir gün!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
04 Ağustos 2023 05:57 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 06:27
Trump tüm suçlamaları reddetti: ABD için çok hazin bir gün!

ABD’nin eski Başkanı Trump, 2020'de kaybettiği seçimlerin sonucuna müdahale etmekle suçlandığı davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı. Tüm suçlamaları reddeden Trump, mahkeme çıkışı, "Bugün ABD için çok hazin bir gün. Bunun asla olmaması gerekiyordu" dedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump​, 2020'de kaybettiği başkanlık seçimlerinin sonucuna müdahale etmekle suçlandığı davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı. Trump, böylece son 4 ay içinde farklı davalar kapsamında 3’üncü kez hakim karşısına çıkmış oldu. 

4 SUÇLAMAYI DA REDDETTİ

Trump, geniş güvenlik önlemleri altında geldiği başkent Washington DC'de, 6 Ocak 2021'de saldırıların olduğu Kongre binasının hemen yakınındaki Elijah Barrett Prettyman adliye binasında hakim karşısına çıktı. Yerel saatle 15.30 civarında adliyeye gelen Trump'ın gözaltı uygulaması gereği içeride önce parmak izi alındı. Ardından hakim karşısına çıkan Trump kendisine yöneltilen 4 suçlamayı da reddetti.

Yaklaşık 27 dakika süren duruşmaya Trump, avukatları John Lauro ve Todd Blanche ile katıldı. Salonda, Trump hakkında yürütülen soruşturmalara özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith​ de hazır bulundu.

Davayı izlemek için mahkeme salonuna çok az sayıda gazeteci alındı, kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve bilgisayar gibi ses kayıt cihazlarına izin verilmedi.

"SİYASİ RAKİBE YÖNELİK ZULÜM"

Hakim karşısında çıktıktan sonra Trump, yola çıkmak üzere uçağına binerken gazetecilere açıklama yaptı. Trump, "Bugün ABD için çok hazin bir gün" diyerek, başkent Washington DC'nin kendisinin bıraktığı halde olmadığını söyledi. Yaşananların "siyasi bir rakibe yönelik zulüm" olduğunu savunan Trump, "Bunun Amerika'da asla olmaması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Trump, 2024 başkanlık seçimleri​ için kendisinin önde olduğunu belirterek, ABD Başkanı Joe Biden ve ekibinin kendisini yenemedikleri için siyasi zulüm yaparak aleyhinde dava açtıklarını öne sürdü. Trump, "Bunun ABD'de olmasına izin veremeyiz" şeklinde konuştu.

İKİNCİ DURUŞMA 28 AĞUSTOS'TA

Trump'ın avukatları, davanın hızlı yargılama süreci için ön görülen zaman çizelgesinin "absürt" olduğunu ve adil bir süreç ile delillerin incelenmesi için zamana ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Hakim Moxila Upadhyaya bir sonraki duruşma tarihini 28 Ağustos 2023 saat 10.00 olarak belirledi.


Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...