Tgrt Haber

Trump’ın NATO açıklaması Biden'ı şoke etti: Tehlikeli...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Şubat 2024 00:14 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 06:16
Trump’ın NATO açıklaması Biden'ı şoke etti: Tehlikeli...

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump’ın NATO hakkında yaptığı açıklamaları, “Tehlikeli ve şoke edici” olarak nitelendirdi.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump​, geçtiğimiz günlerde az ödeme yapan NATO​ ülkelerine Rusya’nın saldırısına uğrarlarsa yardım etmeyeceğini, aksine saldırması için Rusya’yı teşvik edeceğine yönelik bir açıklamaya imza atmıştı. Trump'ın bu sözleri ABD'de gündem oldu.

"RUSYA'YA İŞGAL DAVETİYE GÖNDERİYOR"

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında hem Ukrayna​ paketine destek isterken, NATO ve Rusya​ hakkındaki sözleri tartışma konusu olan Trump'a ağır sözlerle yüklenerek, "Trump, Putin'e NATO müttefiklerimizden bazılarını işgal etmesi için davetiye gönderiyor. Bunu bir eski ABD Başkanı'nın söylediğini hayal edebiliyor musunuz? Tüm dünya bunu duydu. En kötüsü de bunu kastederek söyledi." şeklinde konuştu.

Biden yaptığı açıklamada, Trump'ın sözlerinin Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savunmasını desteklemek için uzun süredir bekletilen fon talebinin Kongre'den geçmesini daha acil hale getirdiğini söyledi.

Biden, "Bu tasarı dün gece Senato'da kabul edilmeden önce de ABD güvenliği için riskler zaten yüksekti. Ancak son günlerde bu riskler daha da arttı. Bunun nedeni de eski Başkan’ın dünyaya tehlikeli ve şok edici, açıkçası ABD ilke ve inançlarına aykırı olan bir sinyal göndermiş olmasıdır" dedi.

"SAVAŞ AVRUPA'NIN İÇLERİNE KADAR İLERLEYEBİLİR"

Ukrayna’yı desteklememenin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i desteklemek anlamına geleceğini belirten Biden, saldırılarının Ukrayna sınırlarını aşarak Avrupa'nın içlerine kadar ilerleyebileceğini sözlerine ekledi.

ABD tarihinde hiçbir başkanın Rusya'ya boğun eğmediğini vurgulayan Biden, Trump'ı, "Olabildiğince açık şekilde söyleyeyim. Tanrı aşkına, bu aptalca, bu çirkin, bu tehlikeli ve bu hiç Amerikan tarzı değil." sözleriyle eleştirdi.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Eski ABD Başkanı Trump, hafta sonu South Carolina eyaletinde yaptığı bir konuşmada, başkan olduğu dönemde NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunduğunu belirtmişti.

Trump'ın bu sözlerine, başta Başkan Joe Biden​ olmak üzere NATO üyesi Avrupalı siyasiler tepki göstermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...