Tgrt Haber

Trump'ın 'sus payı' davasında sonuç belli oldu! Jüri kararını açıkladı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
31 May 2024 00:11 - Güncelleme : 31 May 2024 00:47
Trump'ın 'sus payı' davasında sonuç belli oldu! Jüri kararını açıkladı

Son dakika... ABD eski Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında jüri kararını verdi. Trump 34 konuda suçlu bulundu.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump​'a yönelik "sus payı" davasında 12 kişilik jüri 2 gün süren müzakerelerin ardından karara vardı. Trump 34 suçlamanın tamamında suçlu bulundu. 

Eski ABD​ Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, hakkında ilişkide olduğu film oyuncusu bir kadına 2016 başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödenmesine ilişkin açılan davada jüri belge sahteciliği konusunda suçlu olduğuna hükmedildi. Böylece tarihte eski bir ABD başkanı ilk kez bir suçtan hüküm giydi.

CEZASI  HENÜZ BELLİ DEĞİL

Trump'a ne kadar ceza verileceği henüz açıklanmadı. 11 Temmuz'da hükmün okunması bekleniyor.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Trump yaptığı ilk açıklamasında "Suçsuzum. Alınan karar rezilliktir. Ben ülkemiz için savaşıyorum. Gerçek karar 5 Kasım'da seçmenler tarafından verilecek" dedi.

Trump, "sus payı" ve bununla ilgili kayıtlarda sahtekarlık yapmaktan 4 Nisan 2023'te New York'ta hakim karşısına çıkmıştı. Kendisine yöneltilen 34 ayrı suçlamayı reddeden Trump, hakkındaki iddiaları "siyasi cadı avı" olarak nitelemiş ve suçlamaları "seçimlere müdahale" olarak gördüğünü belirtmişti.

SEÇİME GİREBİLİR

ABD yasalarına göre hüküm giymek başkan seçilmesine engel teşkil etmiyor.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...