Tgrt Haber

Tüm dünya bu görüntüleri konuşuyor: İsrailli gazeteciden cinsel işkence için kan donduran savunma

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
08 Ağustos 2024 17:23 - Güncelleme : 08 Ağustos 2024 17:27

İsrail askerlerinin gözaltına aldığı Filistinliye cinsel şiddet uygulaması dünya çapında infiale neden olurken bir İsrailli gazeteci Yehuda Schlesinger, televizyon kanalında iğrenç eylemi savundu. Diğer konukların da ağzını açık bırakan İsrailli, onun için tek sorunun 'işkencenin devlet politikası haline gelmemesi' olduğunu söyledi. 

İsrail'in Negev Çölü'nde bulunan, işkencelerle ünlü gözaltı merkezinde Filistinliye uygulanan cinsel işkence görüntüleri, infiale neden oldu. Dünyanın birçok yerinden tepkiler gelirken bir İsrailli gazeteci Yehuda Schlesinger, özel bir televizyonda, cinsel işkenceyi savundu.

İzleyenlerin ve stüdyodaki diğer insanlarında kanını donduran açıklamalara imza atan İsrailli Schlesinger, ''Bunu hak ediyorlar, harika bir intikam!'' dedi. Bununla da sınırlı kalmayan İsrailli onun için tek sorunun tutuklulara işkencenin devlet politikası haline gelmemesi olduğunu söyledi. 

Tüm dünya bu görüntüleri konuşuyor: İsrailli gazeteciden cinsel işkence için kan donduran savunma - 1. Resim

İSRAİLLİ ASKERLERDEN FİLİSTİNLİYE CİNSEL İŞKENCE

New York Times'ın geçtiğimiz ay servis ettiği gözaltındaki Filistinliye cinsel işkence haberinin görüntüler dün dünya basınına servis edildi ve büyük bir infiale neden oldu. Görüntülerde, alıkonulan çok sayıda Filistinlinin tellerle çevrili bir yerde yüzüstü yerde yattıkları görülüyor. Bu esnada, İsrail askerlerinin yerde yatan bir Filistinliyi alarak başka bir bölgeye götürdüğü kameraya yansıyor.

İsrailli askerler serbest bırakılmıştı! Filistinli tutukluya cinsel işkenceyi İsrail basını yayımladı - 1. Resim

Bazı askerlerin alıkonulan Filistinliye cinsel işkence yapması, diğer askerlerin ise kalkanları kullanarak o anların güvenlik kamerasınca kaydedilmesini engellemeye çalışması dikkati çekiyor.

İsrailli askerler serbest bırakılmıştı! Filistinli tutukluya cinsel işkenceyi İsrail basını yayımladı - 2. Resim

Cinsel işkence görüntülerinin ardından birçok ülkeden tepki geldi. İngiltere ve ABD, tecavüz, işkence ve taciz haberlerinin endişe verici olduğunu açıklarken Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli​ Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...