Tgrt Haber

Tüm gözler Moskova'daki patlamaya çevrildi! İngiliz basını: Savaş Putin'in kapısına dayandı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Telegraph, Daily Mail
09 Ağustos 2023 14:54 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 15:32

Rusya'da ordu için dürbün ve gece görüş cihazları üreten fabrikada meydana gelen patlamanın ardından dünyanın gözü Moskova'ya çevrildi. Ukrayna'nın savaş 'savaşın yazarlarının topraklarına taşınacak' açıklamasının ardından yaşanan büyük patlama için İngiliz basını da 'Savaş Putin'in kapısına dayandı' manşetini attı. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ederken Kiev, hedefine Moskova​'yı oturttu. ''Savaş, artık savaşın yazarlarının topraklarına taşınacak'' açıklamasının ardından Moskova'ya peş peşe insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenleyen Ukrayna'nın son hedefi Moskova yakınlarındaki askeri fabrika oldu.

Tüm gözler Moskova'daki patlamaya çevrildi! İngiliz basını: Savaş Putin'in kapısına dayandı

İngiliz Telegraph gazetesi, Rus ordusu için dürbün ve gece görüş cihazları üreten fabrikada meydana gelen patlamada 40'tan fazla kişinin yaralandığını bildirirken bir başka İngiliz gazetesi Daily Mail, ''Savaş Putin'in kapısına dayandı'' manşetini attı. Haberde, ''İHA saldırısı başkenti hedef alırken Moskova yakınlarındaki Rus savunma fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi'' ifadelerine yer verildi.

Tüm gözler Moskova'daki patlamaya çevrildi! İngiliz basını: Savaş Putin'in kapısına dayandı

Rusya'dan ilk bilgiler, drone saldırısının ardından patlama olduğu yönündeydi fakat Rus yetkililer, bu iddiayı yalanladı. 

Çevredeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, patlamayla birlikte büyük bir gürültü duyduğu, fabrikadan yoğun duman yükseldiği ve fabrika yakınlarındaki bazı evlerin camlarının da kırıldığı görüldü. 

Tüm gözler Moskova'daki patlamaya çevrildi! İngiliz basını: Savaş Putin'in kapısına dayandı

MOSKOVA'YA BİR HAFTADA ÜÇ SALDIRI GİRİŞİMİ

Öte yandan Rusya, Moskova’ya yönelik İHA ile yapılan saldırı girişiminin hava savunma sistemleri ile engellendiğini açıkladı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “İki insansız hava aracının (İHA) şehre doğru uçtuğu kaydedildi. İkisi de hava savunma sistemleri tarafından imha edildi” dedi.

Sobyanin, bir dronun şehrin güneyinde bulunan Domodedovo bölgesinde, ikinci dronun ise başkentin batısında yer alan Minsk otoyolu bölgesinde düşürüldüğünü söyledi. İmha edilen dronların oluşturduğu enkaz nedeniyle yaralanan olmadığını aktaran Sobyanin, ilk yardım ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi. Hava savunma sistemlerinin iki İHA'yı imha ettiğini aktaran bakanlık, herhangi bir can kaybı veya hasarın meydana gelmediğini belirtti.

Söz konusu saldırı girişiminin Moskova’ya bu hafta içinde yapılan üçüncü saldırı girişimi olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz 1 Ağustos’ta Moskova’daki bir binaya 2 gün içinde 2 kez dron ile saldırı düzenlenmiş, Rusya saldırıların Ukrayna’nın düzenlediğini öne sürmüştü. Ukrayna tarafından konuya ilişkin açıklama yapılmamıştı.

''SAVAŞ, 'SAVAŞIN YAZARLARININ' TOPRAKLARINA TAŞINACAK''

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Moskova’ya yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırılarını değerlendirdiği bir açıklamasında savaşın çok yakında Rusya topraklarına taşınacağını söylemişti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Podolyak, şunları yazmıştı:

"Moskova, hızla tam teşekküllü bir savaşa alışıyor ve bu savaş yakında tamamen 'savaşın yazarlarının' topraklarına taşınarak onlardan tüm borçları tahsil edecek. Rusya'da bundan sonra yaşanacak her şey nesnel bir tarihi süreçtir. Daha fazla tanımlanamayan İHA'lar, daha fazla çöküşler, daha fazla iç çatışmalar, daha fazla savaşlar olacak." 

Tüm gözler Moskova'daki patlamaya çevrildi! İngiliz basını: Savaş Putin'in kapısına dayandı

 

Kaynak: The Telegraph, Daily Mail

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...