Tgrt Haber

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'ne İsrail ateşi! Kanser tedavisi veren tek merkez

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Ekim 2023 08:23 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 09:07
Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'ne İsrail ateşi! Kanser tedavisi veren tek merkez

Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırılarda ağır hasar gördü. Hastane müdürü Türkiye'den yardım istedi.

Gazze​'de kanser​ hastalarına tedavi veren tek sağlık kuruluşu olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırılar sebebiyle hasar gördü.

HASTALAR VE PERSONEL YARALANDI

Hastane Müdürü Dr. Subhi Sekkik, saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İsrail işgal güçlerinin, çevresini defalarca hedef almasından dolayı hastanede ciddi hasar meydana geldiğini bildiren Sekkik, Gazze'deki kanser hastalarına yönelik tek hastane Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi" ifadelerini kullandı.

Hastanenin korunması ve İsrail saldırılarının durdurulması için Türkiye'den yardım isteyen Sekkik, yoğun bombardıman sırasında bazı hastaların ve sağlık ekibinin yaralandığı bilgisini de verdi.

Sekkik, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin acımasızca vurulmak istenmesinin olası olduğunu özlerine ekledi.

DOLULUK ORANI YÜZDE 150!

Diğer yandan Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, Almanya'nın İnsani İşler Özel Temsilcisi Daike Potzl ile görüştü. Ramallah'ta gerçekleşen görüşmede el-Keyle, Gazze'deki hastanelerde doluluk oranının yüzde 150'yi bulduğunu ifade etti.

Şifa Hastanesi'nde hasta sayısının 5 bine ulaştığını belirten Keyle, hastanenin sadece 700 kişi kapasiteli olduğuna işaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...