Tgrt Haber

Türkiye’nin İsveç kararına Biden’dan ilk yorum: Çalışmaya hazırım 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Temmuz 2023 23:30 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 00:23
Türkiye’nin İsveç kararına Biden’dan ilk yorum: Çalışmaya hazırım 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Vilnius’ta İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini Meclis'e sunma kararı sonrası ABD'den ilk açıklama geldi. Türkiye ile çalışamaya hazır olduklarını söyleyen ABD Başkanı Joe Biden, üçlü toplantıdan çıkan kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, bugün NATO​ Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Vilnius’ta İsveç​ Başbakanı Ulf Kristersson​ ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​ ile görüştü. Yaklaşık 4 saat süren zirvede İsveç'in terör örgütü YPG/PYD ve FETÖ'ye destek vermeyeceğini yinelediği bildirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in üyeliğinin onaylanması konusunda kararı Meclis'e taşıyacağı öğrenildi

BIDEN 'MEMNUNİYETLE' KARŞILADI

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini TBMM'ye sevk etme kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Biden, "Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı geliştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırım." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye F-16 satışını açıktan desteklediklerini ve Türkiye'nin Avrupa Birliği hedeflerini desteklemeye devam edeceklerini bildirildi. 

Biden ayrıca, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e de kararlı desteği için teşekkür etti. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...