Tgrt Haber

Terör örgütü DEAŞ okula saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Haziran 2023 10:05 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 10:05
Terör örgütü DEAŞ okula saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Doğu Afrika ülkesi olan Uganda’da terör örgütü DEAŞ bağlantılı ayrılıkçı grup tarafından okula düzenlenen saldırıda en az 25 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı.

Uganda​ kanlı eylem ile sarsıldı. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre terör örgütü DEAŞ bağlantılı olan ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yakın Mpondwe kasabasındaki Lhubirira ortaokuluna saldırı gerçekleştirdi. Kanlı eylemde 25 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken 8 kişi ise ağır yaralandı. Polis Sözcüsü Fred Enanga saldırının “terör eylemi” olduğunu ifade ederken askerlerin Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Virunga Ulusal Parkı'na doğru kaçan saldırganların peşinde olduğunu aktardı.

İLK KANLI EYLEMLERİ DEĞİL…

Öte yandan, ADF güçleri Nisan ayında Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki bir köye saldırarak en az 20 kişiyi öldürmüştü. Uganda, daha önce ADF’ye karşı mücadele için Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne asker göndermişti.

İlk olarak Uganda'da ortaya çıkan ADF, 1990'larda Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde kendisine yer edindi. Örgüt, 2019’da terör örgütü DEAŞ’a bağlılık sözü vermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...