Tgrt Haber

Ukrayna-NATO konseyi toplandı: Zelenskiy’den üyelik mesajı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Temmuz 2023 23:49 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 23:55
Ukrayna-NATO konseyi toplandı: Zelenskiy’den üyelik mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, NATO'nun Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilmesini açık bir şekilde kınamasından dolayı memnun olduklarını söyledi. Zelenskiy, ülkesinin NATO üyeliği yolunda İttifak ile birlik içinde olmaya devam ettiğini bildirdi.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, Rusya​ ile yaşanan tahıl krizi ve ülkesinin Nato​ üyeliği hakıknda açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, ülkesinin NATO üyeliği yolunda İttifak ile birlik içinde olmaya devam ettiğini bildirdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Zelenskiy, Ukrayna-NATO Konseyi’nin bugünkü toplantısını düzenlediği için NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e ve NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana’ya teşekkür etti.

İttifakın, Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilmesini açık ve net bir şekilde kınamasından mennun kaldıklarını kaydeden Zelenskiy, iki hafta önce Vilnius’ta kurulan konseyin kriz istişareleri için etkili bir mekanizma olduğunu kanıtladığı değerlendirmesinde bulundu.

Tahıl krizi karşısında ülkelerinin küresel gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edeceğinin altını çizen Zelenskiy, "Bu konuda müttefiklerimizin desteklerini takdirle karşılıyoruz. NATO üyeliği yolunda İttifak ile birlik içinde olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1684290446472761344

NATO'DAN ACİL TOPLANTI

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin aracılık ettiği Karadeniz Tahıl Girişimi​'ni tek taraflı olarak feshetmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin talebi üzerine NATO ve Ukrayna Konseyi toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlık etti.

NATO tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Karadeniz Tahıl Girişimi'nden çekilmesi şiddetle kınanarak, dünya çapında yüz milyonlarca insanın Ukrayna tahılına ihtiyacı olduğunu vurgulandı.

Rusya’nın Odesa, Mykolaiv, yakın Tuna Nehri liman kenti Reni'deki Ukrayna tahıl depolama tesisine ve diğer liman kentlerine düzenlediği saldırıların da kınandığı açıklamada, Rusya'nın Bulgaristan'ın münhasır ekonomik bölgesi içindeki Karadeniz'deki yeni uyarı bölgesinin, yanlış hesaplamalar ve gerginliğin artması riski ortaya çıkardığı ve seyrüsefer özgürlüğüne ciddi engeller oluşturduğu kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...