Tgrt Haber

Rusya'dan ateşkes ihlali: Ukrayna, tahliyeleri durdurdu

05 Mart 2022 17:07 - Güncelleme : 05 Mart 2022 17:10
(Foto: AA)

Rusya'nın Ukrayna işgalinde 10'uncu güne gelindi ve bugün ateşkes için ilk adım atıldı. Ancak Ukrayna, Rusya'nın ateşkes ihlali yaptığını ve Mariupol ile Volnovaha kentlerindeki tahliye operasyonlarının durdurulduğunu açıkladı.

(Foto: AA)

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken, milyonlarca kişi Ukrayna'dan ayrılmaya çalışıyor. Rusya tarafından bombalanan şehirleri terk eden Ukraynalılar, Polonya, Romanya ve Slovakya gibi ülkelere ulaşmaya çalışıyor. Ancak Rusya'nın ateşkes ihlali nedeniyle iki şehirde tahliyelere ara verildi.

Ukrayna tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre, Mariupol ve Volnovaha'da tahliye operasyonları durduruldu. Açıklamayı Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Yardımcısı Kiril Timoşenko yaptı. Timoşenko, Rusya’nın tahliyeler için yaptığı anlaşmaya uymadığını belirtti. 

215 BİN SİVİL TAHLİYE EDİLECEKTİ

Bölgedeki son duruma açıklık getiren Timoşenko, "Rus tarafı ateşkese bağlı kalmıyor, Mariupol’e ve çevresine ateş açmaya devam ediyor." dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce, ülkenin güneydoğusundaki Mariupol ve doğusundaki Volnovaha kentleri için Ukrayna güçleriyle insanların tahliye edilmesi için ateşkes yaptıklarını duyurmuştu. 

Uluslararası Kızıl Haç Komitesinin iş birliğinde yapılacak tahliye operasyonunda, Mariupol ve Volnovaha kentlerinden yaklaşık 215 bin sivilin Zaporijya bölgesine tahliye edileceği açıklanmıştı. 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...