Tgrt Haber

Ukrayna'da savaşan askerlerin eşleri Moskova'da gözaltına alındı

25 Şubat 2024 17:36 - Güncelleme : 25 Şubat 2024 17:37

Ukrayna'da savaşan Rus askerlerinin eşleri, Moskova'da protesto düzenledi, çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Rus polisi, Ukrayna​'da savaşan eşlerinin, eve dönmesini isteyen aile üyelerinin protestosunda çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Bağımsız iki Rus medya kuruluşunun haberine göre, Rus askerlerinin eşleri, her cumartesi günü, eşlerinin cepheden dönmesi için Kremlin duvarlarının önündeki İsimsiz Asker Anıtı'nın önüne sembolik olarak çiçek bırakıyor. 

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, Rus polisi, medya çalışanlarını bu bölgeye gitmemeleri konusunda uyardı ve uyarıya uymayan gazetecileri de gözaltına aldı. Basın yazan sarı ceketli kişilerin de gözaltına alındığı Sota Vision kameralarına yansıdı.

Ukrayna'da savaşan askerlerin eşleri Moskova'da gözaltına alındı - 1. Resim

TEHDİT ETTİLER 

Sota Vision, gözaltına alınanlar arasında iki gazetecinin de bulunduğunu bildirdi.

Askerlerden birinin eşi, Sota Vision’a kadın aktivistlerin çiçek bırakabildiklerini ancak ‘güvenlik güçleri konvoyunda kontrol altında bunu yapabildiklerini’ söyledi.

Ukrayna'da savaşan askerlerin eşleri Moskova'da gözaltına alındı - 2. Resim

Adını açıklamak istemeyen aktivist “Günümüzde çiçek koyma bile risksiz olmayan bir iş” ifadelerini kullandı.

Başka bir videoda bir polis, tutuklanması sırasında bir Sota Vision gazetecisine cezai soruşturma tehdidinde bulunarak kamerayı kapatmasını emrediyordu.

Kaynak: AFP
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...