Tgrt Haber

Ukrayna'dan Kremlin açıklaması: Saldırıyla ilgimiz yok

03 May 2023 16:05 - Güncelleme : 03 May 2023 16:26

Kremlin Sarayı'na saldırı girişiminde bulunulmasından sorumlu tutulan Ukrayna'dan açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Basın Sözcüsü Nikiforov "Kremlin'e yapılan sözde İHA saldırısı hakkında hiçbir bilgimiz yok" dedi.

Rusya​'nın başkenti Moskova'da Kremlin Sarayı'na insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunuldu. İHA​'lar etkisiz hale getirilirken, saldırının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'e yönelik suikast girişimi​ olarak değerlendirildiği belirtildi.

Rusya cumhurbaşkanının basın servisinin açıklamasında, dün gece Ukrayna'nın Kremlin'e saldırmaya çalıştığı ifade edildi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Kiev rejimi, bu gece Kremlin başkanlık konutunu insansız hava araçlarıyla vurma girişiminde bulundu'' ifadelerine yer verildi. Cumhurbaşkanlığı basın servisi, bu saldırı sonucunda Vladimir Putin'in yaralanmadığını vurguladı.

UKRAYNA: SALDIRIYLA İLGİMİZ YOK

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Basın Sözcüsü Nikiforov, Kremlin'e yapılan sözde İHA saldırısı hakkında bilgilerinin olmadığını açıkladı.

Ukraynalı yetkili, Kremlin'e saldırının herhangi bir başarı sağlamayacağı, cephedeki durumu değiştirmeyeceğinin altını çizdi. Ukraynalı yetkili, bu tip hareketlerin Rusya'yı daha radikal adımlar atması için kışkırtacağını belirtti.

Ukraynalı üst düzey yetkili, Kremlin'in iddialarının, Rusya'nın önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya karşı geniş çaplı bir terör saldırısına hazırlandığını gösterdiğini ifade etti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...