Tgrt Haber

Ukrayna'dan Rusya'ya büyük darbe! Ana karargahlarına füze yağdı: İşte bölgeden ilk görüntüler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Eylül 2023 15:51 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 16:24

Rusya'nın Sivastopol'da yer alan ana karargah binası Ukrayna tarafından yerle bir edildi. Füzelerin yağdığı bölgeden dumanlar yükselirken halka 'evinizden çıkmayın' uyarısı yapıldı.

Vladimir Putin​'in saldırı emriyle başlayan Rusya-Ukrayna savaşı​ tüm şiddetiyle devam ediyor. Her iki tarafında binlerce kayıp verdiği savaşta Ukrayna​'nın taarruza geçmesiyle Rusya ağır yara aldı. Ele geçirdiği bölgeleri yavaş yavaş kaybeden Rusya, Ukrayna'nın bir saldırıyla daha sarsıldı. Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım​'da Rus ordusunun ana karargahlarından birine füze yağdı.

KARADENİZ FİLOSUNUN KARARGAHI VURULDU

Zelenski​'nin Kırım'ı yeniden ele geçirme sözü vermesi ile Ukrayna silahların namlusunu o bölgeye çevirdi. Sivastapol valisi Mikhail Razvozhayev saldırıyı doğruladı ve bölgedeki son durumla ilgili bilgiler verdi. Razvozhayev, saldırıyla birlikte füze parçalarından birinin bir tiyatro binasının yakınına düştüğünü duyurdu.

HALKA EVDEN ÇIKMAYIN UYARISI

Ukrayna'nın Rusya'ya büyük darbe indridiği saldırının ardından ikinci bir saldırı ihtimaline karşı uyarılarda bulunan Razvozhayev, kentte bulunan insanlara evlerinde kalmaları ve şehir merkezine gitmemelerini söyledi. Kurtarma ekiplerinin saldırı mahallinde olduğunu ifade eden vali, itfaiyenin çıkan yangını en kısa sürede söndürmek için mücadele verdiğini vurguladı.

BÖLGEDEN YOĞUN DUMAN BULUTU YÜKSELDİ

Ukrayna'nın füze saldırısına ait görüntüler de sosyal medyaya düştü. Görüntülerde, karargahın olduğu bölgeden yoğun bir duman bulutunun yükseldiği dikkatlerden kaçmadı. Ukrayna saldırıyı henüz doğrulamazken, Rusya Savunma Bakanlığı saldırının püskürtüldüğünü belirten bir açıklama yayınladı. 

Ukrayna füze yağdırdı, halka 'dışarı çıkmayın' uyarısı geldi

ZELENSKİ'NİN GİZLİ PLANI

Öte yandan Ukrayna birliklerinin Rusya'ya yönelik saldırıları devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de ABD'deki temaslarına devam ediyor. Zelenski Washington'daki gazetecilere ABD'deki yetkilerle yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı.

Bakhmut'u Rus işgalinden kurtarma yönünde söz verdiğini belirten Zelenski, "İki şehri daha işgalden kurtaracağımızı düşünüyorum. Çok kapsamlı bir planımız var ancak şehirlerin izimlerini size açıklayamam" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...