Tgrt Haber

Ukraynalı lider Zelenskiy ABD yolcusu! Yardım fonuna tepkiye rağmen Kongre'yle de görüşecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Eylül 2023 09:27 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 09:34
Ukraynalı lider Zelenskiy ABD yolcusu! Yardım fonuna tepkiye rağmen Kongre'yle de görüşecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılımının ardından ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceği bildirildi.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'ninBeyaz Saray ve ABD Kongresi'ni ziyaret edeceği bildirildi. İsminin verilmesini istemeyen ABD yetkilileri, Zelenskiy ziyaretinin gelecek hafta New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılımının ardından gerçekleşeceğini aktardı.

Zelenskiy'nin ABD Başkanı Joe Biden​ ile gelecek hafta perşembe günü Beyaz Saray'da bir araya geleceği ifade edildi.

ABD Kongresi'nde halihazırda Ukrayna'ya ilave 21 milyar dolarlık yardım tartışması gündemde. Kongre'deki bazı Cumhuriyetçiler Ukrayna'ya yardımların sonlandırılması ve federal bütçede harcama kesintisine gidilmesi gerektiğini savunuyor.

Zelenskiy Aralık 2022'de Washington'a düzenlediği ziyarette Kongre'ye hitap etmiş, ABD'nin Ukrayna'ya yardımlarının "bağış" olmadığını, "küresel güvenlik ve demokrasiye" yatırım olduğunu dile getirmişti.

KONGRE İKİYE BÖLÜNDÜ

Kongre'nin onaylaması halinde fonun 24 milyar dolar kadarlık kısmının Ukrayna'ya yardım ve diğer uluslararası ihtiyaçlar, 12 milyar doları afetle mücadele, 4 milyar dolar kadarının ise sınır ve göç sorunlarıyla mücadele için kullanılması planlanıyor.

ABD Kongresindeki bazı Cumhuriyetçiler ise ek bütçe talebine tepki göstererek, fonu desteklemeyecekleri mesajını verdi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...